Запечена куряча грудка з хрусткою скоринкою: смачний правильна вечеря

Обід і вечеря можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Хто сказав, що правильне харчування – це тільки варена куряча грудка і гречка?

Куряче філе ще можна запікати, а гречку замінити іншим гарніром. Запечена куряча грудка з хрусткою скоринкою підійде для всіх, хто стежить за своєю фігурою. Вона не калорійна і стане відмінним пізньою вечерею. Курка виходить ніжною, соковитою, з хрусткою скоринкою, а сир і бекон внесуть різноманітність у звичне блюдо. Замість гречки приготуємо на гарнір запечена картопля. Повірте, трохи картоплі не зашкодить вашому організму, тіла і фігури.

Необхідні інгредієнти

  • 4 курячі грудки (по вазі виходить приблизно 800 грам);
  • 200 грам сиру «Моцарелла»;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 100 грам бекону;
  • 4-5 картоплин;
  • 1 чайна ложка солі;
  • половина чайної ложки чорного перцю;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 20 грам петрушки.

Запечена куряча грудка з хрусткою скоринкою: як приготувати

  • Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і на кожній робимо по кілька надрізів. Надрізи треба робити якомога глибше, але при цьому не розрізати м’ясо до кінця.
  • Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї філе.
  • У надрізи філе покласти по скибочці сиру і бекону, все це чергуючи (в один надріз бекон, наступного сир).
  • Тремо на дрібній тертці сир «Моцарелла», посипаємо їм м’ясо зверху.
  • Солимо і перчимо курку за смаком.
  • Сиру картоплю очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Розкладаємо її навколо курячих грудок (на листі), поливаємо оливковою олією: у мене ароматне домашнє масло з травами.
  • Солимо і перчимо картоплю за смаком.
  • Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  • Дістаємо з духовки готову грудинку і подаємо її разом з картоплею.
  • Соковита запечена куряча грудка з хрусткою скоринкою, в поєднанні з сиром і беконом, підкорять вас своїм смаком. Картопля на гарнір внесе різноманітність в денний раціон типового прихильника здорового харчування. Блюдо потрібно їсти теплою. Заходьте на наш сайт: тут безліч корисних і смачних рецептів.

    Запеченная куриная грудка с хрустящей корочкой: вкусный правильный ужин

    Приємного апетиту.