Інгредієнти:
- Яловичина (стейки з стоколосу)
4 штуки
- Масло вершкове несолоне
10 грамів
Для соусу
- Вино біле
500 мілілітрів
- Бульйон яловичий
2 ст. л.
- Масло вершкове несолоне
2 ст. л.
- Цибуля шалот (дрібно нарізаний)
3 штуки
- Петрушка (дрібно нарізана)
3 ст. л.
- Лимон
1/2 штука
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 5 хвилин
- Час приготування: 20 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Жарення
- Привід: Повсякденний
- Сезон: круглий рік
Приготування:
- Крок 1. Вибрати рецепт.
Для початку необхідно взяти кулінарний збірник Маркуса Полмана «Ідеальний стейк» і вибрати підходящий рецепт.
- Крок 2. Приготувати страву.
1. Вибирайте стейки з стоколосу (або сирлойна), переважно вирізані з середини, товщиною 2,5 см і вагою 140-200 г кожен.
2. Змішайте в сталевий каструлі вино і рубаний цибулю і тушкуйте на сильному вогні 10 хвилин, щоб вино наполовину выпарилось. Влийте бульйон. Збиваючи соус віночком, введіть 1 ст. ложку вершкового масла. Коли перший шматок повністю розчиниться, додайте наступний. Соус повинен стати густим і блискучим. Додайте петрушку і лимонний сік, перемішайте. Приправте за смаком сіллю і перцем. Зберігайте соус теплим. До речі, він також добре підходить для смаженого рибая або товстих стейків з сирлойна.
3. Потримайте м’ясо на столі, щоб воно прогрілося до кімнатної температури. Посипте сіллю і перцем крупного помелу. Розігрійте сковороду на сильному вогні, потім трохи зменшіть вогонь. Розтопити шматочок масла і почекайте, поки зійде піна, а масло почне темніти. Смажте стейки на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку (просмаження з кров’ю) або 3 хвилини для слабкої ступеня підсмажування і 4 хвилини — для середньої. Зменшіть вогонь, якщо масло почне підгоряти.
4. Дайте стейкам полежати 5 хвилин, вільно укривши їх фольгою.
5. Подавайте стейки на підігрітих тарілках, виклавши зверху багато соусу. Доповніть хліб з хрусткою скоринкою.