Стейк «Берсі»

Стейк «Берси»

Інгредієнти:

Яловичина (стейки з стоколосу)

4 штуки

Масло вершкове несолоне

10 грамів

Для соусу

Вино біле

500 мілілітрів

Бульйон яловичий

2 ст. л.

Масло вершкове несолоне

2 ст. л.

Цибуля шалот (дрібно нарізаний)

3 штуки

Петрушка (дрібно нарізана)

3 ст. л.

Лимон

1/2 штука

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 5 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Жарення
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: круглий рік

Приготування:

  • Крок 1. Вибрати рецепт.

    Для початку необхідно взяти кулінарний збірник Маркуса Полмана «Ідеальний стейк» і вибрати підходящий рецепт.

    Стейк «Берси»

  • Крок 2. Приготувати страву.

    1. Вибирайте стейки з стоколосу (або сирлойна), переважно вирізані з середини, товщиною 2,5 см і вагою 140-200 г кожен.

    2. Змішайте в сталевий каструлі вино і рубаний цибулю і тушкуйте на сильному вогні 10 хвилин, щоб вино наполовину выпарилось. Влийте бульйон. Збиваючи соус віночком, введіть 1 ст. ложку вершкового масла. Коли перший шматок повністю розчиниться, додайте наступний. Соус повинен стати густим і блискучим. Додайте петрушку і лимонний сік, перемішайте. Приправте за смаком сіллю і перцем. Зберігайте соус теплим. До речі, він також добре підходить для смаженого рибая або товстих стейків з сирлойна.

    3. Потримайте м’ясо на столі, щоб воно прогрілося до кімнатної температури. Посипте сіллю і перцем крупного помелу. Розігрійте сковороду на сильному вогні, потім трохи зменшіть вогонь. Розтопити шматочок масла і почекайте, поки зійде піна, а масло почне темніти. Смажте стейки на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку (просмаження з кров’ю) або 3 хвилини для слабкої ступеня підсмажування і 4 хвилини — для середньої. Зменшіть вогонь, якщо масло почне підгоряти.

    4. Дайте стейкам полежати 5 хвилин, вільно укривши їх фольгою.

    5. Подавайте стейки на підігрітих тарілках, виклавши зверху багато соусу. Доповніть хліб з хрусткою скоринкою.

    Стейк «Берси»