Рибай з вершково-цибульним соусом

Рибай со сливочно-луковым соусом

Інгредієнти:

Яловичина (рибай-стейк)

4 штуки

Масло вершкове несолоне

10 грамів

Сіль (крупного помелу)
Перець (крупного помелу)

Для соусу

Бульйон яловичий

250 мілілітрів

Масло вершкове

4 ст. л.

Цибуля шалот (дрібно нарізаний)

2 штуки

Петрушка (дрібно нарізана)

1 ст. л.

Лимонний сік

1 ч. л.

Чебрець
  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 5 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Жарення
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: круглий рік

Приготування:

  • Крок 1. Вибрати рецепт.

    Для початку необхідно взяти кулінарний збірник Маркуса Полмана «Ідеальний стейк» і вибрати підходящий рецепт.

    Рибай со сливочно-луковым соусом

  • Крок 2. Приготувати страву.

    1.Попросіть стейки з рибая сухий витяги з хорошими мармуровими прожилками жиру, товщиною 3 см і вагою 225 г кожен.

    2. Потримайте м’ясо при кімнатній температурі. Посипте сіллю і перцем крупного помелу. Розігрійте сковороду на сильному вогні; коли вона розжариться, трохи зменшіть вогонь. Хороший рибай має достатньо жиру, щоб смажити без масла. Або ж можна розтопити в сковороді трохи вершкового масла, почекати, поки зійде піна, а масло почне забарвлюватися в коричневий колір. Обсмажте стейки на середньому вогні по 1-2 хвилини з кожного боку (вийде з кров’ю; для слабкої прожарювання смажте 4 хвилини, а для середньої — 5). Не чіпайте стейки, поки вони смажаться. Зменшіть вогонь, якщо побачите, що масло підгорає.

    3. Дайте стейкам постояти 5 хвилин під вільним «тентом» з фольги. Тим часом приготуйте соус.

    4. Залиште 1 ст. ложку м’ясного соку в сковороді, решті злийте і поверніть сковороду на середній вогонь. Смажте шалот 1-2 хвилини до м’якості. Влийте бульйон і зніміть з дна піджарки дерев’яною ложкою. Уваривайте соус приблизно 10 хвилин, поки не залишиться лише 4 ст. ложки. Додайте сік, стекший з м’яса, поки воно стояло під фольгою. Додайте один шматочок вершкового масла і збийте вінчиком. Після того як масло повністю розчиниться, додайте новий шматок. Соус повинен вийти густим і блискучим. Додайте петрушку. Приправте за смаком сіллю, перцем, лимонним соком і за бажанням листочками свіжого чебрецю.

    5.Подавайте стейки на підігрітих тарілках, виклавши зверху по ложці соусу.

    Рибай со сливочно-луковым соусом