Інгредієнти:
- Яловичина (кострець)
1 кілограм
- Вино червоне (сухе)
450 мілілітрів
- Бульйон яловичий
300 мілілітрів
- Цибуля шалот (дрібно нарізаний)
4 штуки
- Чорниця
250 грамів
- Чебрець
2 гілочки
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 40 хвилин
- Час приготування: 30 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Запікання
- Привід: Пікнік
- Сезон: круглий рік
Приготування:
- Крок 1. Вибрати рецепт.
Для початку необхідно взяти кулінарний збірник Маркуса Полмана «Ідеальний стейк» і вибрати підходящий рецепт.
- Крок 2. Приготувати страву.
1. Попросіть у продавця кострець з жирком, оскільки він робить м’ясо ніжніше і смачніше. Краще всього брати м’ясо після 3-4-тижневої сухої витримки.
2. Залиште м’ясо на деякий час при кімнатній температурі. Нагрійте духовку до 120 °C. Посипте м’ясо свежемолотыми сіллю і перцем. Розігрійте жаростійку сковороду. Викладіть м’ясо жирної стороною вниз і смажте 2-3 хвилини на середньому вогні, поки жир не розтопиться. Потім обсмажте м’ясо з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
3. Перекладіть м’ясо в деко і поставте в духовку на середній рівень або помістіть м’ясо в духовку прямо в сковороді. Запікайте 35 хвилин (з кров’ю) або 45 хвилин (середня просмаження). Скористайтеся кухонним термометром (45 °C — з кров’ю, 54 °C — слабка просмаження, 55-60 °C — середня просмаження).
4. Змішайте в каструлі червоне вино, бульйон, нарізаний шалот, гілочки чебрецю і половину чорниці. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Уваривайте соус приблизно 10 хвилин, поки не залишиться тільки половина; ягоди залиште цілими. Перелийте соус через сито в миску.
5. Залиште м’ясо у вимкненій духовці на 5-10 хвилин. Оберніть фольгою або вимкніть духовку, відкрийте дверцята. Тим часом доготовьте соус. Перелийте соус і стекший з м’яса сік в каструлю. Додайте решту чорницю і прогрійте на середньому вогні, поки ягоди не почнуть лопатися.
6. Наріжте м’ясо на тонкі скибочки. Подавайте на підігрітих тарілках, виклавши зверху ложку соусу. Гарніруйте печеною картоплею.