Запечений стейк із стоколосу з чорничним соусом

Запеченный стейк из костреца с черничным соусом

Інгредієнти:

Яловичина (кострець)

1 кілограм

Вино червоне (сухе)

450 мілілітрів

Бульйон яловичий

300 мілілітрів

Цибуля шалот (дрібно нарізаний)

4 штуки

Чорниця

250 грамів

Чебрець

2 гілочки

  • Кількість порцій: 4
  • Час приготування: 40 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Запікання
  • Привід: Пікнік
  • Сезон: круглий рік

Приготування:

  • Крок 1. Вибрати рецепт.

    Для початку необхідно взяти кулінарний збірник Маркуса Полмана «Ідеальний стейк» і вибрати підходящий рецепт.

    Запеченный стейк из костреца с черничным соусом

  • Крок 2. Приготувати страву.

    1. Попросіть у продавця кострець з жирком, оскільки він робить м’ясо ніжніше і смачніше. Краще всього брати м’ясо після 3-4-тижневої сухої витримки.

    2. Залиште м’ясо на деякий час при кімнатній температурі. Нагрійте духовку до 120 °C. Посипте м’ясо свежемолотыми сіллю і перцем. Розігрійте жаростійку сковороду. Викладіть м’ясо жирної стороною вниз і смажте 2-3 хвилини на середньому вогні, поки жир не розтопиться. Потім обсмажте м’ясо з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.

    3. Перекладіть м’ясо в деко і поставте в духовку на середній рівень або помістіть м’ясо в духовку прямо в сковороді. Запікайте 35 хвилин (з кров’ю) або 45 хвилин (середня просмаження). Скористайтеся кухонним термометром (45 °C — з кров’ю, 54 °C — слабка просмаження, 55-60 °C — середня просмаження).

    4. Змішайте в каструлі червоне вино, бульйон, нарізаний шалот, гілочки чебрецю і половину чорниці. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Уваривайте соус приблизно 10 хвилин, поки не залишиться тільки половина; ягоди залиште цілими. Перелийте соус через сито в миску.

    5. Залиште м’ясо у вимкненій духовці на 5-10 хвилин. Оберніть фольгою або вимкніть духовку, відкрийте дверцята. Тим часом доготовьте соус. Перелийте соус і стекший з м’яса сік в каструлю. Додайте решту чорницю і прогрійте на середньому вогні, поки ягоди не почнуть лопатися.

    6. Наріжте м’ясо на тонкі скибочки. Подавайте на підігрітих тарілках, виклавши зверху ложку соусу. Гарніруйте печеною картоплею.

    Запеченный стейк из костреца с черничным соусом