Інгредієнти:
- Вирізка яловича
600 грамів
- Олія рослинна рафінована
2 ст. л.
- Масло вершкове несолоне
3 ст. л.
- Чебрець
6 гілочок
- Сіль
5 грамів
- Перець
5 грамів
- Кількість порцій: 2
- Час підготовки: 90 хвилин
- Час приготування: 24 хвилини
Спочатку необхідно підготувати яловичу вирізку. За 45 хвилин до початку готування, стейк слід промакнуть паперовими рушниками, додати сіль і перець і залишити маринуватися ще 45 хвилин. Важливо, стейк має бути кімнатної температури.
Приготувати чавунну сковороду і поставити на сильний вогонь. Стейк ще раз промокнути паперовими рушниками, щоб прибрати зайву сіль і спеції.
У сковороду вилити олію, покласти стейк і готувати 2 хвилини на сильному вогні. Потім перевернути на іншу сторону і готувати ще 2 хвилини. Далі акуратно перевертати стейк кожні 2 хвилини, поки його внутрішня температура не стане 98°C (це займе близько 8 хвилин).
Через 8 хвилин в сковороду додати вершкове масло і, коли масло розтане, гілочки чебрецю. М’ясо слід полити цим розтопленим маслом з двох сторін, зняти зі сковороди, викласти на блюдо і дати йому відпочити близько 10 хвилин.
Готову страву можна посипати чорним меленим перцем, розрізати і подавати до столу.