Солянка збірна м’ясна

Солянка сборная мясная

Інгредієнти:

Телячі реберця

8 штук

Цибуля ріпчаста

5 штук

Ковбаски мисливські

5 штук

Томатна паста

5 ст. л.

Грудинка свиняча (копчена)

150 грамів

Реберця свинячі (копчені)

150 грамів

Свинина (буженина)

200 грамів

Сосиски (яловичі)

4 штуки

Шинка

100 грамів

Огірки мариновані

6 штук

Оливки (без кісточок)
Лимон

1/2 штука

Каперси

3 ст. л.

Петрушка

2 гілочки

Масло вершкове несолоне

50 грамів

Сметана

100 грамів

Лавровий лист

4 штуки

Петрушка (стебло)

4 штуки

Сіль
Перець чорний мелений
  • Кількість порцій: 8
  • Час підготовки: 15 хвилин
  • Час приготування: 1 годину
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Варіння
  • Кухня: Російська
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: круглий рік

Приготування:

  • Крок 1. Відварити бульйон.

    Бульйон – важлива складова цього супу. Він повинен бути міцним, наваристим і корисним. З нього і починаю. У велику каструлю наливаю трохи води, щоб вона злегка покривала яловичі реберця. На великому вогні відварюю їх до появи першої піни, потім зливаю воду, знову промиваю ребра і знову заливаю їх холодною водою. Потім додаю в каструлю стеблинки петрушки, 2 неочищені, але промиті цибулини, солю і знову починаю варити бульйон на середньому вогні протягом години.

    ( Виливаю воду, тому що при першій варінні з м’яса і кісток ідуть всі шкідливі речовини, тому другий бульйон виходить більш корисним).

    Солянка сборная мясная

  • Крок 2. Нарізати м’ясні продукти.

    Мисливські ковбаски, копчена свиняча грудинка, свинячі реберця, буженина, яловичі сосиски і шинка нарізати дрібними кубиками.

    Солянка сборная мясная

  • Крок 3. Подрібнити огірки.

    Огірки нарізати так само дрібно.

    Солянка сборная мясная

  • Крок 4. Приготувати цибульну піджарку.

    Ріпчасту цибулю шаткую і злегка підсмажую у вершковому маслі.

    Солянка сборная мясная

  • Крок 5. Додати мариновані огірки.

    Потім до прозорого луку додаю кислуваті мариновані огірочки з солодкуватою томатною пастою і, помішуючи, припускаю їх на слабкому вогні, поки не стануть м’якими. При цьому смак огірків, пасти і цибулі частково переходить у вершкове масло і при подальшій варінні в солянці поліпшує її смак. Також масло набуває яскравий помаранчевий відтінок від томатної пасти, що значно покращує колір супу.

    Солянка сборная мясная

  • Крок 6. Зібрати солянку.

    Поки я нарізала м’ясо, пассеровала овочі, наспів бульйон. Я дістаю шумівкою варені овочі і ребра, проціджую бульйон з допомогою ситечка, щоб він став прозорим, додаю копченості, лавровий лист і ароматну томатну зажарку, після чого знову ставлю заправний суп на маленький вогонь.

    Через 15 хвилин додаю в суп оливки, каперси, кришу петрушку, половинку лимона ріжу на шматочки і відправляю їх туди ж, потім вимикаю вогонь і залишаю суп під кришкою настоюватися (хвилин 20).

    Солянка сборная мясная

  • Крок 7. Сервірування.

    При подачі до столу кладу в солянку ложку сметани і листочки петрушки.

    Приємного апетиту!

    Солянка сборная мясная