Інгредієнти:
- Ковбаски (курячі для смаження)
300 грамів
- Цибуля ріпчаста
1 штука
- Морква
1 штука
- Олія рослинна рафінована
1 ст. л.
- Картопля
2 штуки
- Кропива
100 грамів
- Щавель
80 грамів
- Лавровий лист
1 штука
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Сметана
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 5 хвилин
- Час приготування: 30 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Варіння
- Привід: Повсякденний
- Сезон: весна
Незважаючи на мінімальний набір інгредієнтів, у цій страві міститься багато вітамінів і корисних речовин. А завдяки кропиві, суп виходить ніжним, легким і дуже ароматним.
Спосіб приготування:
Ковбаски ріжемо кружальцями і підрум’янюємо на рослинному маслі в товстостінній каструлі. Додаємо дрібно нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву.
Коли овочі трохи обсмажаться, вливаємо 5 склянок води (або бульйону) і кладемо нарізану кубиками картоплю.
Кропиву обварюють окропом і разом з снытью і щавлем дрібно рубаємо. Закладаємо зелень у каструлю після того, як звариться картопля. Кидаємо лавровий листочок і залишаємо суп на плиті ще на 10 хвилин. Подаємо зі сметаною.
Кропива містить комплекс мінералів, які допомагають зняти втому і відновити сили.