Зелений суп з кропивою

Зеленый суп с крапивой

Інгредієнти:

Ковбаски (курячі для смаження)

300 грамів

Цибуля ріпчаста

1 штука

Морква

1 штука

Олія рослинна рафінована

1 ст. л.

Картопля

2 штуки

Кропива

100 грамів

Щавель

80 грамів

Лавровий лист

1 штука

Сіль
Перець чорний мелений
Сметана
  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 5 хвилин
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Варіння
  • Привід: Повсякденний
  • Сезон: весна

Незважаючи на мінімальний набір інгредієнтів, у цій страві міститься багато вітамінів і корисних речовин. А завдяки кропиві, суп виходить ніжним, легким і дуже ароматним.

Спосіб приготування:

Ковбаски ріжемо кружальцями і підрум’янюємо на рослинному маслі в товстостінній каструлі. Додаємо дрібно нарізану цибулю і натерту на крупній тертці моркву.

Коли овочі трохи обсмажаться, вливаємо 5 склянок води (або бульйону) і кладемо нарізану кубиками картоплю.

Кропиву обварюють окропом і разом з снытью і щавлем дрібно рубаємо. Закладаємо зелень у каструлю після того, як звариться картопля. Кидаємо лавровий листочок і залишаємо суп на плиті ще на 10 хвилин. Подаємо зі сметаною.

Кропива містить комплекс мінералів, які допомагають зняти втому і відновити сили.