Смачна солянка з сухих грибів

У пошуках добре забутого старого рецепта мені випадково зустрівся рецепт супу з сухих грибів.

Недовго думаючи, я піддала його доповненням і приготувала смачну грибну солянку. Тепер ділюся рецептом з вами. Блюдо дуже просте в приготуванні, харчова цінність 100 грам солянки така: 2 грами білків, 4 грами жирів, 4 грама вуглеводів, 63 Ккал. Як бачите, за показниками це легкий супчик, не несе ніякої загрози фігурі. Список інгредієнтів на порядок коротше, на відміну від класичної солянки, але негативно на смак це ніяк не відбилося. Основним інгредієнтом супу є сушений білий гриб, а цей продукт здатний скрасити навіть саму мізерну кошик рецепта.

Інгредієнти

  • 10 грам сухого білого гриба;
  • 1 великий печериця;
  • 200 мл томатного соку;
  • 2 столова ложка оливкової олії;
  • 1 цибулина;
  • 1 столова ложка грецького йогурту;
  • 1/2 пучка зелені кропу;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • сіль, перець за смаком.

Смачна солянка з сухих грибів: покрокове приготування

  • Сушені гриби замочуємо в холодній воді і даємо настоятися протягом 2 годин.
  • Печериці нарізаємо тонкими пластинами і маринуємо в лимонному соці.
  • Настоявшиеся гриби відправляємо варитися не зливаючи воду, в якій вони настоювалися. Варені гриби проціджуємо і шаткуємо.
  • Цибулю пасеруємо на оливковій олії і додаємо в проціджений грибний відвар, туди ж вливаємо томатний сік і маринований печериця. Приправляємо спеціями, солимо.
  • Відправляємо на плиту варитися протягом 20 хвилин, після закінчення варіння додаємо білі гриби і відставляємо.
  • Перед подачею до столу заправляємо йогуртом і прикрашаємо рубаною зеленню.
  • Так просто і швидко готується грибна соляночка. Думаю, ви по достоїнству оціните її легкий смак і апетитний грибний аромат.

    Вкуснейшая солянка из сухих грибов

    Приємного апетиту.