Ніжна гарбуз під цибулевої шубою: корисне пісне страву

Гарбуз – це рослина з дуже смачними і корисними плодами. В них міститься велика кількість вітамінів і мінералів, які потрібні для організму людини.

Також гарбуз вважається дієтичним овочем, а страви з неї активно вживають люди, які дотримуються принципу правильного харчування. Якщо ви ставитеся до них, то ніжна гарбуз під цибулевої шубою стане однією з найулюбленіших страв. Гарбуз, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно смачною і апетитною. Поєднання лука з солодкуватим присмаком цієї баштанної культури надає страві незвичайний смак. Завдяки різним приправ, отримуємо в підсумку пікантний присмак.

Необхідні інгредієнти

  • 850 грам гарбуза;
  • 2 штуки ріпчастої цибулі;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 150 – 200 грам томатів у власному соку;
  • пучок кінзи;
  • рослинна олія;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком;
  • 1 чайна ложка насіння коріандру;
  • 1 чайна ложка насіння куміна;
  • ½ Чайної ложки меленого куміна;
  • ½ Чайної ложки сушеного часнику.

Ніжна гарбуз під цибулевої шубою: як приготувати корисне блюдо

  • Гарбуз нарізаємо скибочками, очищаємо від шкірки і насіння. Але скибочки не повинні бути дуже товстими, щоб страва швидше запікали.
  • Порізані шматочки викладаємо у форму для запікання.
  • В ступі подрібнюємо насіння коріандру і куміна, посипаємо ними гарбуз.
  • Солимо її, перчимо за смаком і поливаємо невеликою кількістю рослинного масла.
  • Руками все ретельно перемішуємо.
  • Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
  • Часник і кинзу дрібно ріжемо, змішуємо з цибулею.
  • Отриману суміш солимо і перчимо за смаком.
  • Також до цибулі додаємо сушений часник і мелений кумін.
  • Цибуля добре мнемо руками, щоб він пустив сік, потім відправляємо до нього томати у власному соку.
  • Вливаємо пару столових ложок рослинного масла і добре перемішуємо.
  • Цибулю викладаємо рівномірним шаром прямо на гарбуз.
  • Блюдо відправляємо запікатися в духовку при 180 – 200 градусах. Час запікання залежить від того, як скоро буде готова гарбуз. Це займе приблизно 40-45 хвилин. Гарбуз повинна бути м’якою.
  • Гарбуз разом з цибулею викладаємо на тарілку і поливаємо невеликою кількістю утвореного соку. Подаємо на стіл.
  • Гарбуз під цибулевої шубою виходить дуже м’якою, смачною і ароматною. Легке Блюдо і підійде як на обід, так і на вечерю. Також його можна вживати як гарнір до м’яса. На нашому сайті ви знайдете багато корисних, а, головне, смачних рецептів. Заходьте і зберігайте все, що сподобається.

    Нежная тыква под луковой шубой: полезное постное блюдо

    Приємного апетиту.