Смачна скумбрія в духовці стане кулінарним шедевром, якщо грамотно підібрати спеції і прянощі.
На ютубі я знайшла цікавий рецепт, і не могла не здивуватися тому великою кількістю приправ, які використовував кулінар. Однак чоловікам така риба дуже сподобалася. Запікаючи блюдо для подружок, я все-таки трохи зменшила кількість солі, не закладала часник і гіркий перець. Під час приготування варто звернути увагу на присмак соєвого соусу, так як він буває різним: солонуватим або досить насиченим, солодкуватим і з різними добавками.
Інгредієнти
- заморожена скумбрія — 2 штуки;
- ріпчаста цибуля (середнього розміру) — 2-3 штуки;
- лимон (невеликий) — 0,5 штуки;
- гіркий червоний перець (стручок) — за смаком;
- приправа для риби (без солі) — 1 чайна ложка;
- імбир (сухий) — 2 чайні ложки;
- соєвий соус (в міру солоний) — 3 столові ложки;
- чорний перець і сіль — за смаком;
- часник — 2-3 зубки;
- соняшникова олія (рафінована) — 3 столові ложки.
Смачна скумбрія в духовці: покроковий рецепт
Якщо строго слідувати покрокового рецептом, скумбрія з золотистою скоринкою і оригінальним цибульним соусом стане самим бажаним стравою! Вона виходить дуже соковитою і ніжною, злегка кислуватим і пряної, а також з цікавим присмаком соєвого соусу. До гарніру відмінно підійде смажену або відварну картоплю, овочеве рагу або салат.
Приємного апетиту.