Що станеться, якщо їсти яблука щодня

З дитинства доктора і дієтологи твердять, що щоденне вживання овочів і фруктів корисно для організму. Одним з найдоступніших фруктів цілий рік є яблука. А чи можна їсти їх постійно, в чому полягає їх користь, розповімо нижче.


                                    Что будет, если есть яблоки каждый день

Корисні властивості

Червоне, зелене, жовте, з рум’яним бочком, з солодким ароматом і кисле на смак – існує багато сортів, з яких можна вибрати найулюбленіший.

Помірне споживання яблук:

  • позитивно позначається на стані головного мозку;
  • підтримує імунітет і серцево-судинну систему;
  • допомагають впоратися зі стресами;
  • охороняють від негативного впливу навколишнього середовища;
  • знизить рівень холестерину в крові;
  • сприяють нормалізації травлення завдяки наявності яблучної, саліцилової, лимонної кислоти;
  • корисно при схудненні, так як фрукт виводить з тканин токсини і зайву воду.

Все завдяки вмісту в м’якоті йоду, заліза, цинку, кальцію, фосфору, вітамінів А, Е, З, РР, В1, В2.

Фруктам приписують властивості антиоксидантів, які не руйнуються при тривалому зберіганні. Вони гальмують розвиток ракових клітин, відновлюють легені. Причому в шкірці міститься більше корисних речовин, ніж в м’якоті.

Чи можна їсти яблука щодня

Але слід пам’ятати, що переїдання може негативно позначитися на здоров’ї. Щодня їсти яблука можна, але рекомендується не більше 2 штук. У сезон потрібно пробувати різні сорти, але звертати увагу на їх якість.

Результати від щоденного вживання:

  • розщеплюються холестеринові бляшки;
  • поліпшується пам’ять через присутність квартецину, робота мозку;
  • зміцнюються кістки завдяки флавоноїдам, бору в складі;
  • підвищується гемоглобін в крові.

Цікаво: зелені плоди містять менше цукру, в Жовтих – більше пектину.

Надмірне споживання викличе розлади шлунка, може пошкодити слизову, викликати нудоту. Кислі плоди протипоказані людям із захворюваннями дванадцятипалої кишки, виразкою. При гастритах підбирають солодкі, м’які сорти.

Важливо: не можна вживати насіння яблук у великій кількості через речовини амигдалина, який у великих кількостях може бути токсичний.

Існує думка, що плоди потрібно включати в дієтичне меню. Яблука допомагають схуднути через наявність клітковини та води. Але і тут важлива міра, особливо з солодкими сортами.

Не варто їсти цей фрукт на ніч, є ризик розвитку метеоризму і здуття живота.

Уважно слід вибирати фрукти без зовнішніх пошкоджень, вирощені в екологічних умовах. Багато виробників для прискорення дозрівання використовують пестициди, хімікати, які накопичуються в плодах. Віддавати перевагу краще тим плодам, які мають природне забарвлення без глянцю, навіть підточені черв’ячком, природних розмірів.

Що приготувати

З цих ароматних фруктів готують різноманітні страви:

  • додають в пироги;
  • роблять варення, мармелад;
  • запікають з сиром;
  • варять компоти;
  • заготовляють на зиму у вигляді сухофруктів і т. д.

Вони сприяють швидкому насиченню, надають готовій страві чудовий аромат, є джерелом корисних мікроелементів, широко використовуються в дитячому харчуванні.

Наприклад, популярний яблучний десерт, який сподобається як дітям, так і дорослим.

Яблука з сиром

Для приготування потрібно 2-3 середніх плода. Їх потрібно промити, видалити серцевину, шкірку залишити. 150 м сиру змішати з ложкою цукру, можна додати вимитий родзинки, горіхи. Начинку акуратно утрамбувати, викласти заготовки в форму з бортиками. На дно налити трохи води і відправити в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Готове ласощі присипати цукровою пудрою.