Існує думка, що жінкам потрібно харчуватися низькокалорійною їжею. Наприклад, йогуртами, вівсянкою і салатом. Однак це неправда.
Харчування має бути різноманітним, містити білки і жири. Які продукти потрібно їсти частіше?
1. Червоне м’ясо.
Велика частина випадків анемії припадає на жіночу частину населення. Тому дамам слід їсти червоне м’ясо, тобто телятину, яловичину, стегна курки. Найкраще вживати ці продукти щодня або хоча б кілька разів на тиждень. А салат можна з’їсти як гарнір.
2. Квасоля.
Жінкам важливо дбати про профілактику раку грудей. Сюди входить правильне харчування і регулярні огляди. Квасоля дозволяє скоротити ризик появи раку грудей на 34 %! Це пояснюється наявністю фітостеринів і клітковини.
3. Волоський горіх.
Цей продукт необхідно їсти кожен день, так як в ньому містяться антиоксиданти і ненасичені жири. Це корисно для роботи мозку, судин і серця. Якщо регулярно їсти волоські горіхи, то скорочується ризик передчасної смерті, діабету, інсульту, захворювань судин і серця, раку. Також сповільнюється процес розвитку раку грудей.
4. Тофу.
Цей продукт зміцнює кістки, скорочує кількість холестерину, мінімізує симптоми менопаузи. У тофу містяться ізофлавони, подібні за структурою з естрогеном.
5. Жирні сорти риби.
Омега – 3 покращують функціонування мозку, скорочують запалення. А вітамін D скорочує ризик появи раку яєчників, грудей і товстої кишки.
6. Каші і хліб з цільного зерна.
У цих продуктах міститься клітковина, яка допомагає запобігти переїдання. Ця речовина скорочує кількість холестерину, тримає під контролем рівень глюкози і прискорює метаболізм.
Фото: Pixabay