Інгредієнти:
- Яловичина (нежирна)
2 кілограми
- Оцет (виноградний)
4 ст. л.
- Вода
1 літр
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Коріандр
- Гвоздика
- Горіх мускатний (мелений)
- Кількість порцій: 6
- Час підготовки: 3 години
- Час приготування: 15 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Жарення
- Привід: Пікнік
- Сезон: весна-літо
Телеведучий розповів, як приготувати шашлик з яловичини, щоб він вийшов ніжним, соковитим і смачним.
Спосіб приготування:
М’ясо нарізати шматочками по 3 см, додати сіль і спеції. Викласти в емальований посуд шар яловичини, потім цибулю, потім знову м’ясо. І так до верху каструлі. Розчиняємо оцет у воді і заливаємо получившимся маринадом яловичину.
Головний інгредієнт оцту – перебродив виноград, тому уважно читаємо етикетку, у складі не повинно бути барвників, ароматизаторів.
Накриваємо каструлю і струшуємо кілька разів. Чекаємо на три години. Скорочувати час не стоїть, чим більшу підготовку проходить яловичина, тим вона виходить м’якше. Потім смажимо.