Рулька по-баварськи з квашеною капустою

Всі страви німецької кухні прості, смачні і ситні. В них ви не зустрінете нічого вишуканого і нехитрого. Але саме це нам подобається в цій кухні. Рулька з квашеною капустою виходить дуже ніжною і буквально тане в роті, вам обов’язково сподобається.

Необхідні продукти

  • 1,5 кілограмова рулька
  • 600 г квашеної капусти
  • 50 мл рослинного масла
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лаврових аркуша
  • ½ Чайна ложка кмину

Для маринаду

  • 1 чайна ложка чебрецю
  • 1 чайна ложка розмарину
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ Чайної ложки чорного перцю
  • 500 мл темного пива

Для соусу

  • 200 мл темного пива
  • 5 столових ложок соєвого соусу
  • ½ Чайної ложки червоного гострого перцю
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ Чайна ложка чорного перцю

Для варіння рульки

  • 1 літр темного пива
  • 1 літр води

Починаємо приготування

  • Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо темне пиво і додаємо спеції: кмин, розмарин, сіль і чорний перець. Все перемішуємо і кладемо в маринад рульку. У такому вигляді залишаємо на 2-3 години. Періодично перевертаємо її.
  • Промаринованную рульку перекладаємо в каструлю, додаємо пиво і воду. Потім ставимо каструлю на плиту і відварюємо м’ясо протягом 1 години.
  • Приготуємо соус. У невелику каструлю наливаємо пиво, соєвий соус, додаємо червоний і чорний перець, сіль і добре перемішуємо. Варимо соус на середньому вогні протягом 30 хвилин.
  • Беремо часник, очищаємо і раздавливаем.
  • На сковороду наливаємо олію і кладемо часник з лавровим листом. Обсмажуємо часник 2-3 хвилини, а потім видаляємо.
  • Квашену капусту трохи нарізаємо і перекладаємо на сковороду. А потім обсмажуємо протягом 5 хвилин додаємо до неї кмин. Обсмажуємо її ще 10 хвилин і знімаємо з вогню.
  • Беремо форму для випічки і на дно викладаємо підготовлену капусту.
  • Рульку дістаємо з каструлі і трохи надрізаємо з усіх боків. Змащуємо її ретельно з усіх боків підготовленим соусом.
  • Підготовлену рульку перекладаємо у форму і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо близько 30 хвилин. Важливо! Кожні 10 хвилин рульку дістаємо і змащуємо соусом.
  • Готову рульку перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також м’ясо з начинкою в духовці. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Рулька по-баварски с квашеной капустой

    Приємного апетиту!