Адобо — одне з найпоширеніших страв філіппінської кухні (як у нас борщ), відоме всьому світу.
Шалене адобо з курки популярно-за свого смаку, а також тому, що легко готується з доступних кожному продуктів. М’ясо курки по цьому рецепту виходить неймовірно м’яким і соковитим, а оригінальний, дуже ароматний соус підходить до будь-якого гарніру. Традиційно адобо з курки з часником подають з прісним рисом.
Необхідні інгредієнти
- одна велика куряча тушка (вагою приблизно 2 кілограми);
- 350 мл рисового 5-7% оцту;
- 250 мл кокосового молока;
- 60 мл соєвого соусу;
- 12 зубчиків часнику;
- 3 лаврових листки;
- 2 пекучих перцю;
- 1,5 чайні ложки меленого чорного перцю.
Шалене адобо з курки: покроковий рецепт
Запечене адобо з курки виймаємо з духовки, викладаємо на велике кругле блюдо або піднос, в центр якого поміщаємо гарнір з рису. Поливаємо все соусом з маринаду, посипаємо зеленню: петрушкою, цибулею та кропом. Філіппінське адобо можна також приготувати зі свинини, яловичини, баранини або морепродуктів: і кожен раз виходить новий смак страви. Рецепти незвичайних страв з досить звичайних продуктів чекають вас на нашому сайті.
Приємного апетиту.