Шалене адобо з курки з ароматним соусом

Адобо — одне з найпоширеніших страв філіппінської кухні (як у нас борщ), відоме всьому світу.

Шалене адобо з курки популярно-за свого смаку, а також тому, що легко готується з доступних кожному продуктів. М’ясо курки по цьому рецепту виходить неймовірно м’яким і соковитим, а оригінальний, дуже ароматний соус підходить до будь-якого гарніру. Традиційно адобо з курки з часником подають з прісним рисом.

Необхідні інгредієнти

  • одна велика куряча тушка (вагою приблизно 2 кілограми);
  • 350 мл рисового 5-7% оцту;
  • 250 мл кокосового молока;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 12 зубчиків часнику;
  • 3 лаврових листки;
  • 2 пекучих перцю;
  • 1,5 чайні ложки меленого чорного перцю.

Шалене адобо з курки: покроковий рецепт

  • Готуємо маринад для адобо. Зубчики часнику очистити, злегка придавлюємо (це зручно робити плоскою стороною ножа), складаємо в глибокий посуд.
  • Пекучі перчики (кількість регулюйте на свій смак) ріжемо і відправляємо до часнику.
  • В цю ж посуд кладемо лавровий лист, чорний мелений перець (за рецептом). Вливаємо соєвий соус і рисовий оцет, кокосове молоко. Вміст миски добре перемішуємо — і маринад для курки готовий.
  • Тушку курки ділимо на 8 частин (такими шматочками, як вам більше подобається), викладаємо в маринад. Маринуємо курку дві години (мінімум).
  • Замариновані шматки курки перекладаємо в сотейник, заливаємо маринадом.
  • Ставимо сотейник з вмістом на плиту і доводимо до кипіння.
  • Зменшуємо нагрівання до мінімального, після закипання варимо 30 хвилин
  • Через пів години шматки курки перекладаємо в форму або глибоке деко (без маринаду).
  • Відправляємо деко з куркою в духовку, розігріту до 220 градусів на 10 хвилин.
  • Залишився від курки маринад проціджуємо, повертаємо назад в сотейник і уварюють на сильному вогні до консистенції вершків.
  • Запечене адобо з курки виймаємо з духовки, викладаємо на велике кругле блюдо або піднос, в центр якого поміщаємо гарнір з рису. Поливаємо все соусом з маринаду, посипаємо зеленню: петрушкою, цибулею та кропом. Філіппінське адобо можна також приготувати зі свинини, яловичини, баранини або морепродуктів: і кожен раз виходить новий смак страви. Рецепти незвичайних страв з досить звичайних продуктів чекають вас на нашому сайті.

    Обалденное адобо из курицы с ароматным соусом

    Приємного апетиту.