Квашена (ферментована) капуста прийшла в європейські країни з Китаю, де в стародавні часи використовувалася для збереження продукту від псування. Але як з’ясувалося згодом, овоч, приготований без солі, багатий вітамінами і мінералами, і несе істотну користь для здоров’я. Притому, що смак продукту практично повністю зберігається. Про перевагу квашеної капусти, її використанні для збереження здоров’я, і що з приводу продукту говорять лікарі і дієтологи, читайте нижче.
Цінність квашеної капусти
Така закуска не містить жирів, а енергетична цінність 100 г продукту 19 ккал. У складі великий обсяг вітамінів групи B, C, K1, багато калію, заліза, марганцю, фолатів. Листя Рослини-джерело пробіотиків і пребіотиків, клітковини, ферментів.
Користь квашеної капусти:
Квашену капусту рекомендують при хворобах кишечника та інших органів.
Шкода
При всій корисності продукт іноді завдає шкоди організму.
Побічний ефект:
Представники медицини про вживання квашеної капусти
Думки медиків тут сходяться. Так, кандидат медичних наук, дієтолог Олег Іришкін висловився про те, що при бродінні в капусті зростає концентрація корисних бактерій, які позитивно впливають на зміцнення імунітету, розвиток шлунково-кишкової мікрофлори. І зробив акцент на те, що якщо щодня вживати 100-150 г квашеної капусти, то це неоціненна користь в боротьбі з ГРВІ.
Лікар-ендокринолог Татевік Сергіївна Туманян додає, що при прийомі в їжу квашеної капусти знижується ризик виникнення ракових пухлин. Адже завдяки капусті, що містить великий відсоток біфідобактерій і ферментованих харчових волокон, виробляється протизапальний ефект, що оберігає здорові клітини від пошкоджень і перетворень, які провокують розвиток злоякісних новоутворень.