Названо 7 кращих “зимових” продуктів, що запобігають дефіциту заліза

Недолік заліза в організмі призводить до розвитку анемії, мігрені, запаморочення і інших проблем зі здоров’ям, тому дуже важливо включати в раціон продукти, багаті цим мікроелементом.

Особливо важливо вживати продукти, багаті залізом, взимку, коли організм людини ослаблений і схильний до вірусних інфекцій.

До слова, існує зв’язок між дефіцитом заліза і схильністю зараження коронавірусом. Про це свідчать останні дослідження вчених.

Дієтологи назвали 7 продуктів, які потрібно включити в свій раціон взимку.

Названы 7 лучших «зимних» продуктов, предотвращающих дефицит железа

Апельсин. Маючи поживну речовину C, апельсини допомагають збільшити вміст заліза в нашому організмі. Крім того, вітамін C покращує стан шкіри.

Яблуко. В одному середньому яблуці міститься 0,31 міліграма заліза. 

Гранат. У гранатах міститься багато вітамінів, білків, вуглеводів і вітаміну C. Це один з кращих «зимових» продуктів.

Шпинат. Шпинат необхідний для того, щоб підтримувати достатній рівень гемоглобіну в організмі і запобігати розвитку анемії.

Буряк. Цей овоч багатий білками, кальцієм і багатьма іншими поживними речовинами.

Броколі. Брокколі насичує організм не тільки залізом, але і вітамінами B і C.

Капуста. Капуста не тільки зміцнює імунітет, але і допомагає схуднути.

Фото: Pixabay