Недолік заліза в організмі призводить до розвитку анемії, мігрені, запаморочення і інших проблем зі здоров’ям, тому дуже важливо включати в раціон продукти, багаті цим мікроелементом.
Особливо важливо вживати продукти, багаті залізом, взимку, коли організм людини ослаблений і схильний до вірусних інфекцій.
До слова, існує зв’язок між дефіцитом заліза і схильністю зараження коронавірусом. Про це свідчать останні дослідження вчених.
Дієтологи назвали 7 продуктів, які потрібно включити в свій раціон взимку.
Апельсин. Маючи поживну речовину C, апельсини допомагають збільшити вміст заліза в нашому організмі. Крім того, вітамін C покращує стан шкіри.
Яблуко. В одному середньому яблуці міститься 0,31 міліграма заліза.
Гранат. У гранатах міститься багато вітамінів, білків, вуглеводів і вітаміну C. Це один з кращих «зимових» продуктів.
Шпинат. Шпинат необхідний для того, щоб підтримувати достатній рівень гемоглобіну в організмі і запобігати розвитку анемії.
Буряк. Цей овоч багатий білками, кальцієм і багатьма іншими поживними речовинами.
Броколі. Брокколі насичує організм не тільки залізом, але і вітамінами B і C.
Капуста. Капуста не тільки зміцнює імунітет, але і допомагає схуднути.
Фото: Pixabay