Капуста займає чільне місце в традиційній кухні Росії. Російські господині знають не один рецепт приготування смачних страв з цього овоча. Споконвіку її вживали в їжу в будь – якому вигляді-смаженому, вареному, сиром, тушкованому. Висока популярність овоча пояснюється не тільки його смаковими якостями, але і корисними властивостями.
Корисні властивості продукту
Овоч має безліч цінних властивостей, які обумовлюються її багатим складом:
Капуста як ефективний засіб боротьби проти раку
Дієтолог Олег Євгенович Іришкін зазначає, що до ряду корисних якостей продукту можна додати ще одну важливу корисну властивість – здатність захищати людський організм від онкології. До складу овоча входить корисна речовина сульфоран. Лікар уточнює, що цей компонент попереджає ризик розвитку доброякісних і злоякісних пухлин. Таким чином, білокачанна капуста здатна запобігти появі онкологічного захворювання.
Сульфоран, що виділяється при травленні продукту, починає активно пригнічувати ракові клітини. Зростання ракових клітин припиняється, в кінцевому рахунку, в злоякісної пухлини запускається процес самознищення (апоптоз). Науково доведено, що сульфоран найбільш ефективно пригнічує ракові клітини молочної залози, шлунка, підшлункової залози.
Білокачанна капуста-поживний продукт, що володіє багатьма властивостями. Регулярне вживання продукту в їжу дозволить уникнути багатьох захворювань і патологічних станів організму.