Вчені розповіли, чому чорниця-це суперпродукт

Багато дослідників вважають, що чорниця є «суперпіщей». Вона популярна не тільки в Росії, але і за кордоном. Обумовлюється така “знаменитість” багатством корисних лікувальних властивостей. Незаперечним плюсом є той факт, що ягода поширена повсюдно і доступна широким верствам населення.


                                    Ученые рассказали, почему черника - это суперпродукт

Чорниця проти деменції

Продукт має незаперечні переваги в порівнянні з іншими ягодами. Регулярне вживання відновлює роботу інтелекту у літніх людей. Її потрібно їсти всім, хто зацікавлений в збереженні хорошої пам’яті і здорового інтелекту. Дослідження вчених з США показали, що продукт не тільки бореться з можливими порушеннями когнітивних функцій, але і відновлює вже настали зміни в головному мозку. Люди, які страждали когнітивними розладами, після вживання чорниці «прийшли в норму», і їх мозок почав функціонувати точно так же, як у людей, які не страждали ніякими порушеннями.

Офіційно визнано, що деменція є невиліковним захворюванням. У сучасній медицині не існує ніяких засобів, щоб уповільнити її прогресування. На цьому тлі революційні дослідження ягоди здаються ще більш неймовірними. Звичайний і доступний за ціною продукт здатний створити довгоочікуване диво.

Варто відзначити: ягода чорниця в народній медицині вже давно відома своїми корисними, чудодійними властивостями. До її складу входять антиоксиданти, великий комплекс вітамінів і мінералів. Народні лікарі рекомендували її вживати при захворюваннях серця та інших патологічних станах організму.

5 причин вживати продукт в їжу

Крім яскраво вираженої здатності успішно боротися з деменцією, зазначає Нутриціолог Маріка Каландія, продукт має ще ряд корисних властивостей.

  • Нормалізує роботу сечового міхура. Спеціаліст вказує, що ягода містить деякі компоненти, які перешкоджають розмноженню бактерій в області сечового міхура, які провокують розвиток безліч захворювань сечостатевої системи.
  • Протираковий ефект. Завдяки наявності антоціанів (різновид антиоксидантів) ягода чорниця має характерний темний колір і успішно бореться з раковими клітинами. Її також рекомендується вживати як профілактичний засіб для очищення організму і нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.
  • Стимулює мозкову діяльність. Регулярне використання продукту благотворно впливають на роботу мозку. Пояснюється це наявністю флавоноїдів, які надають позитивний ефект на роботу всіх когнітивних процесів – покращує пам’ять, увагу, здатність до концентрації, логічне мислення та ін.
  • Підходить для лікування запальних процесів в організмі. Хронічні запалення всередині організму становлять небезпеку для здоров’я людини. Затяжні запалення довгий час себе ніяк не проявляють і виявляються на стадії, що вимагає серйозного лікування. Щоб цього не допустити, необхідно регулярно вживати чорницю. У процесі перетравлення продукту в організмі йде вироблення білків, які «гасять» запальні процеси в організмі.
  • Ягода чорниця покращує роботу травних органів. Для поліпшення роботи органів травлення рекомендується вживати чорничний сік. Науково доведено, що вживання соку протягом 6 тижнів провокує зростання корисних кишкових бактерій, які покращують мікрофлору кишечника і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Чорниця-корисна ягода. Регулярне вживання продукту допоможе позбутися від багатьох захворювань. Підходить як профілактичний засіб проти патологічних станів організму.