Рецепт швидкої квашеної капусти: можна робити і восени, і взимку, і навесні

Зовсім скоро прийде весна, зі своїм авітамінозом, і я вирішила влаштувати йому бій — зробити за особливим рецептом швидку квашену капусту.

Вже не перший рік вона допомагає мені і моїй родині смачно впоратися з весняною нудьгою, занепадом сил, депресією і привести себе в тонус. Це дійсно так! Є різні способи, як приготувати домашню квашену капусту, але я виділила для себе самий смачний варіант, який виходить набагато краще, ніж класичний. До того ж, він готується дуже просто і швидко: з них легко зможе впорається навіть новачок.

Необхідні інгредієнти

  • капуста — 1-1,2 кг;
  • морква — 300-500 грам;
  • сіль — 25 грам;
  • цукор — 20 грам;
  • вода — 800 грам.

Швидка квашена капуста: покроковий рецепт

Мало хто замислюється, чим корисна квашена капуста — а це справжнє джерело здоров’я та краси, багатий вітамінами С, А, групи В, До, кисломолочними бактеріями і безліччю інших мікроелементів. Вони допомагають не тільки зміцнити імунітет, але і нормалізувати травну систему, м’яко очистити організм від зашлакованості і скинути вагу.

  • Очищену моркву нарізаємо тонкою соломкою. Якщо у вас є шинковка для тонких брусків або морквини по-корейськи, то скористайтеся нею. Натерта морква на звичайній тертці додасть квашеній капусті негарний вигляд, тому я раджу вам її саме нарізати.
  • Капусту також тонко нарізаємо ножем або за допомогою шинковка для овочів. Тільки й тут є нюанс: не використовуйте дуже тонку шатківницю, товщина смужок повинна бути мінімум 2 міліметри.
  • Перемішуємо подрібнені овочі. Також хотіла звернути вашу увагу, що співвідношення капусти і моркви ви можете підбирати самостійно, коригуючи по своєму смаку.
  • Перекладаємо овочеву суміш в банку, щільно притискаючи, накладаємо до самого верху.
  • Сироп готується дуже швидко: з’єднуємо сіль і цукор (по столовій ложці з невеликим горбком), заливаємо окропом, і розмішуємо ложкою, поки сухі інгредієнти повністю не розчиняться.
  • Даними гарячим маринадом заливаємо овочі в банку. Якщо у вас сироп не повністю покрив всю капусту, то знову готуйте такий сироп і доливайте до самого верху. Нестача рідини обумовлена тим, що можливо, не дуже щільно набиті овочі в банку — тут немає нічого страшного.
  • Ставимо банку в глибоку миску, бо при бродінні, рідина буде підніматися і переливатися через верх.
  • Залишаємо її на 1-2 дні, кваситься при кімнатній температурі. В процесі бродіння періодично потрібно вичавлювати газ, який утворився в середині: як в класичному способі приготування. Для цього виделкою придавлюйте капусту в різні боки, ви побачите, як будуть підніматися пінисті бульбашки — це і є гази. Проробляйте це 1-2 рази в день. Дана маніпуляція необхідна для того, щоб капуста вийшла хрусткою: адже гази розм’якшують її, роблять більш пухкою.
  • Готову квашену капусту відправляємо в холодильник для зберігання. У такому вигляді її можна тримати в холоді до двох місяців. Але у вас це навряд чи вийде: з’їдається вона ще швидше. Квашена капуста швидкого приготування буде готова вже на 2-3 день. Перед подачею можна додати дрібно нарізану цибулю, полити рослинним маслом (краще нерафінованою — воно більш ароматне і корисне). За бажанням можете притрусити трішки цукром.

    Квашена капуста вийшла хрусткою, дуже смачною. Її можна їсти з будь-яким гарніром, готувати різні страви (зрази, калачі, тушковане з картоплею і так далі). Я рекомендую квасити по цьому швидкому і простому рецептом і їсти: починаючи з ранньої осені до пізньої весни, коли з’являються уже свої, домашні свіжі овочі (а не куповані, з додаванням різної хімії).

    Рецепт быстрой квашеной капусты: можно делать и осенью, и зимой, и весной

    Приємного апетиту.