Рідкісний людина усвідомлено ставиться до свого раціону харчування, виконуючи добову рекомендацію всіх вітамінів і поживних речовин.
Однак їх хоча б можна отримати з аптечних комплексів.
З клітковиною все трохи складніше: лише мала частина людей виконує необхідну для здоров’я дозування.
У яких продуктах харчування багато корисної клітковини?
Медики склали список.
Лідером за змістом є пшеничні висівки. Якщо вжити в їжу всього 100 грамів продукту, то є ризик перевиконати добову норму на цілих 100 %. Тому цей неймовірно корисний продукт повинен “прописатися” у вашому раціоні на регулярній основі.
На другому місці розташувалися боровики. Гриби взагалі є продуктом, необхідним для зимового часу, так як містять в своєму складі важливий вітамін D.
Що стосується клітковини, то 100 грамів сушеного продукту майже на 90% вгамує добову потребу.
Третя позиція дісталася інжиру. Поласувавши 100-грамової порцією в якості перекусу, ви виконаєте 60% від норми.
Також варто звернути увагу на наступні корисні продукти: курага, зернові продукти (житні), ячмінь, гречка, соєві боби, квасоля, овес, сочевиця, маш, гречка, шипшина, горох.
Пам’ятайте про те, що клітковина є необхідною “їжею” для мікрофлори кишечника, від якої багато в чому залежать наше здоров’я, імунна система і самопочуття.
Фото: Pixabay