Неймовірно смачні тюфтельки з булгуром в томатному соусі з грибами

Так тефтелі ви ще не готували. Вони ідеально впишуться у ваше повсякденне меню, готуються швидко, просто і виходять неймовірно смачними. Тефтелі можна їсти навіть без гарніру або подати з картопляним пюре. Готуються тефтелі дуже просто, але завдяки особливим добавкам виходять ніжними і дуже апетитними.

Необхідні продукти

  • 400 грам фаршу (курячого, яловичого)
  • 250 грам булгуру
  • 1 куряче яйце
  • 1 цибулина
  • сіль, перець за смаком
  • кмин, зіра, гострий перець по половині чайної ложки

Для соусу

  • 200 грам печериць
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • сіль, перець
  • 3 склянки води

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і пропускаємо через м’ясорубку (перемелюємо в блендері). Кладемо його в миску, додаємо фарш і булгур. Туди ж додаємо куряче яйце, додаємо сіль, перець за смаком, додаємо кмин, зіру і гострий перець. Все добре перемішуємо руками до однорідної маси.
  • Змочуємо руки у воді і з фаршу формуємо невеликі тюфтельки, складаємо їх на блюдо.
  • Нагріваємо сковороду і кладемо подрібнені гриби. Обсмажуємо їх до повного випаровування вологи, а потім вливаємо олію і додаємо подрібнену цибулю. Обсмажуємо все разом до тих пір, поки вони не придбають золотистий колір. Потім додаємо в них томатну пасту, чорний перець і все перемішуємо. Потім вливаємо гарячу воду і додаємо сіль за смаком. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.
  • В отриманий соус кладемо тефтелі, доводимо до кипіння і накриваємо кришкою. Тушкуємо тюфтелі в соусі на повільному вогні протягом 25-30 хвилин. Періодично відкриваємо кришку і перемішуємо.
  • Готові тефтелі перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
  • До таких тефтелі ми рекомендуємо подати картопля по-селянськи з сирним соусом. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Невероятно вкусные тефтели с булгуром в томатном соусе с грибами

    Приємного апетиту!