Рибні тефтелі в томатному соусі: цікаве доповнення до будь-якого гарніру

Рибу можна не тільки смажити або тушкувати. З неї можна також приготувати рибні тефтелі в томатному соусі.

Блюдо виходить дуже апетитним, а на його приготування ви витратите мінімум часу і сил. Подавати їх можна з будь-яким гарніром, але в моїй родині полюбляють з відварним рисом. Тефтелі з риби виходять легкими і зовсім не калорійними. Таке блюдо підійде навіть для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Спробуйте урізноманітнити свій раціон, приготувавши тюфтельки з риби. Ось побачите, вам дуже сподобається.

Необхідні інгредієнти

  • 500 грам філе риби;
  • 1 цибулина;
  • 50 грам рису;
  • ½ Чайної ложки солі;
  • чорний мелений перець за смаком.

для соусу

  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 400 мілілітрів води;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • зелень за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • 1 лавровий лист.

Як приготувати рибні тефтелі в томатному соусі

  • Рис ретельно промиваємо (як в народі кажуть, що в семи водах), заливаємо холодною водою (у співвідношенні 2 до 1), варимо до готовності. Не забудьте трохи посолити.
  • Рибу очищаємо і відокремлюємо філе. Головне, щоб не було кісток.
  • Філе риби пропускаємо через м’ясорубку: на фарш, краще два рази.
  • Під час другої прокручування м’ясорубку, додаємо одну цибулину і також перекручуємо.
  • У миску з фаршем і цибулею додаємо остиглий рис, солимо і перчимо за смаком.
  • Все добре перемішуємо до однорідного стану.
  • З отриманого фаршу скачуємо невеликі кульки: це і є наші тефтелі.
  • Готуємо соус. Цибулину нарізаємо невеликими кубиками.
  • Моркву тремо на крупній тертці.
  • Розігріваємо Сковороду і вливаємо олію.
  • Овочі викладаємо на сковороду, додаємо до них 2 столові ложки води.
  • Обсмажуємо до готовності: приблизно 3 хвилини.
  • Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо і смажимо 1 хвилину.
  • Рада. Замість пасти можна взяти домашній томатний соус лечо – і взагалі, підійдуть багато заготовки, зроблені на основі помідорів.
  • У сковороду вливаємо воду, все солимо і перчимо за смаком, а також додаємо лавровий лист.
  • Соус тушкуємо приблизно 5 хвилин, потім у нього викладаємо наші тефтелі.
  • Тефтелі тушкуємо під кришкою на невеликому вогні, приблизно 25-30 хвилин до готовності. Також потрібно не забувати перевертати тефтелі в процесі гасіння.
  • Рибні тефтелі в томатному соусі виходять дуже соковитими і смачними. Готуються вони досить просто. Такі тюфтельки можна подавати і як самостійне блюдо, і разом з гарніром. Вони точно підкорять вас своїм смаком. Заходьте на наш сайт: знайдете багато цікавих рецептів і корисних страв.

    Рыбные тефтели в томатном соусе: интересное дополнение к любому гарниру

    Приємного всім апетиту.