ТОП-5: пісні страви з риби на будь-який смак

Піст триває, багато віруючі його свято дотримуються. Що ж приготувати в пост, щоб не ходити голодним?

Риба в цей час просто незамінний продукт: але тільки в дозволені дні, які можна подивитися за календарем (православним). Не знаєте, як приготувати рибу? Ми підкажемо. Спеціально для вас викладаємо цілих 5 рецептів: пісні страви з риби на будь-який смак. Тут ви знайдете і тушковану, смажену, і мариновану рибу. У будь-якому варіанті вона виходить смачною, ароматною і ситної.

Необхідні інгредієнти

Хек в томатному соусі:

  • 2 штуки хека;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 70 грам томатної пасти;
  • 50 грам борошна;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • перець чорний горошком;
  • 1 лавровий лист.

Маринована скумбрія:

  • 2 скумбрії свіжоморожені;
  • 3 цибулини;
  • 4 столові ложки солі.

для маринаду:

  • 150 мл соняшникової олії;
  • 3 чайні ложки цукру;
  • 2 чайні ложки столового оцту 9%;
  • 1 чайна ложка гірчиці.

Маринована оселедець в томатному соусі:

  • 2 оселедця свіжоморожені;
  • 3 цибулини;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 40 мл оцту 9%;
  • 1 столова ложка томатної пасти;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 столова ложка цукру.

Скумбрія в банку:

  • 2 скумбрії;
  • 2 цибулини;
  • 2 морквини;
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • 2 перцю запашних;
  • 1 лавровий лист.

Смажений хек з цибулею:

  • 3 хека свіжоморожених;
  • 3 цибулини;
  • 3 столові ложки борошна;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Як приготувати пісні страви з риби на будь-який смак

  • Рецепт №1. Цибулину нарізаємо невеликими кубиками.
  • Моркву тремо на крупній тертці.
  • Дві тушки хека промиваємо і очищаємо від кісток, а також солимо і перчимо за смаком. Нарізаємо невеликими порційними шматками.
  • Рибу обвалюють у борошні і смажимо з двох сторін на невеликому вогні.
  • Окремо обсмажуємо цибулю.
  • Коли цибуля стане золотистою, додаємо до нього терту моркву. Обсмажуємо ще 2 хвилини і солимо за смаком.
  • Томатну пасту розвести невеликою кількістю води.
  • Рада Замість пасти можна використовувати домашній томатний соус: розводити водою його не потрібно.
  • До овочів вкладаємо смажену рибу і поливаємо томатною пастою.
  • Блюдо тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин – і можна подавати на стіл.
  • Рецепт №2. Засаливаем скумбрію. Для цього розморожуємо її, очищаємо, промиваємо. Посипаємо 4 столовими ложками солі з усіх боків і залишаємо на 4 години. Потім промиваємо та нарізаємо на порційні шматочки.
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
  • Нарізану рибу і цибулю щільно складаємо шарами в банку.
  • Готуємо маринад. Змішуємо олію, оцет, цукор і гірчицю. Перемішуємо до повного розчинення цукру.
  • Рибу заливаємо маринадом і поставити маринуватися у холодильник: під кришкою, на 8 годин. Подаємо на стіл з відварною картоплею: надзвичайно смачно.
  • Рецепт №3. Дві оселедця очищаємо, прибираємо кістки і розрізаємо на невеликі шматочки.
  • Цибулини ріжемо півкільцями.
  • В посуд шарами складаємо порізану оселедець і цибулю.
  • Готуємо маринад. Змішуємо оцет, соняшникова олія, цукор, сіль і томатну пасту.
  • Маринад ставимо на вогонь і, як тільки він закипить, знімаємо з вогню й даємо охолонути.
  • Маринадом заливаємо оселедець і ставимо під кришкою в холодильник: на 12 годин.
  • Рецепт №4. Очищаємо овочі і промиваємо. Цибулю ріжемо кільцями, моркву – кружальцями.
  • Скумбрію очищаємо і нарізаємо шматками, а потім солимо з обох сторін.
  • Скумбрію і овочі складаємо в банку.
  • В самому кінці кладемо горошини перцю, лавровий лист і вливаємо ложку рослинної олії.
  • Банку, накриваємо фольгою і ставимо в холодну духовку.
  • Потім включаємо духовку на 180 градусів і запікаємо 1 годину 10 хвилин.
  • Рецепт №5. Хек розморожуємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями і кладемо до риби.
  • Все солимо і перчимо за смаком. Залишаємо на столі на 30 хвилин.
  • На сковороду наливаємо олію (я використовувала ароматне домашнє масло).
  • Хек обвалюємо в борошні і викладаємо на сковороду. Обсмажуємо до золотавої скоринки.
  • Після хека на сковороду викладаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору.
  • Хек подаємо разом з цибулею.
  • Пісні страви з риби, приготовані по кожному з цих рецептів, виходять дуже смачними, ароматними і поживними. Хто сказав, що, якщо пісне блюдо, то воно несмачне? Все це стереотипи, і ми це довели. Приготуйте рибу по одному з цих рецептів: і ви точно залишитеся задоволеними. Ще більше цікавих рецептів ви знайдете на нашому сайті.

    ТОП-5: постные блюда из рыбы на любой вкус

    Приємного всім апетиту.