Дуже ніжна риба в тесті: розкішне блюдо

Дуже ніжна риба в тісті — це страва проста і розкішне одночасно.

Риба, приготована за цим рецептом, виходить приголомшливо смачною, ароматною, з пікантною рум’яною скоринкою — і просто тане в роті. Рибою в тесті можна здивувати близьких і поважних гостей. Сказати, що це смачно — значить, нічого не сказати. Давайте мерщій готувати.

Інгредієнти

  • тушка хека — 1 штука;
  • чорний мелений перець;
  • куряче яйце (маленького розміру) — 2 штуки;
  • сметана — 2 столові ложки;
  • пшеничне борошно — 1,5-2 столових ложки;
  • сіль.

Дуже ніжна риба в тесті: покроковий рецепт

  • Для приготування дуже ніжною риби в тесті нам знадобиться одна тушка хека.
  • Порада: якого розміру брати тушку хека — це на ваш розсуд. Все залежить від того, яку порцію дуже ніжною риби в тесті ви хочете приготувати.
  • З тушки хека дістаємо хребет і розрізаємо навпіл (в результаті ми отримуємо два філе хека).
  • Отримане філе промиваємо, просушуємо одноразовим кухонним рушником і нарізаємо на невеликі порційні шматочки.
  • Нарізану рибу відправляємо в невелику миску.
  • Шматочки риби в мисці солимо, перчимо за смаком, а потім рибу перемішуємо, щоб сіль і чорний мелений перець рівномірно розподілилися по всій рибі.
  • Залишаємо рибу, нехай трохи постоїть і промаринується.
  • Цим часом приготуємо тісто для дуже ніжною риби. Для цього нам знадобиться невелика миска.
  • В підготовлену ємність розбиваємо два курячих яйця (для приготування кляра для дуже ніжною риби я використовую яйця маленьких розмірів).
  • У ємність яйця, додаємо сметану, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо.
  • Потім у збиту яєчну масу додаємо сметану і ще раз все добре перемішуємо до однорідності. Тісто по консистенції має вийти, як густа сметана.
  • На сковороду наливаємо олію і відправляємо на плиту.
  • Кожен шматочок риби добре опускаємо в кляр і відправляємо на розігріту сковороду.
  • Рибу в тесті обсмажуємо з усіх боків до рум’яності.
  • Готову рибу викладаємо на тарілку, застелену одноразовим кухонним рушником, щоб вбрався зайвий жир.
  • Приголомшливо смачна риба в тісті стане справжньою прикрасою будь-якого столу. Така риба припаде до душі всім: від мала до велика.

    Очень нежная рыба в тесте: роскошное блюдо

    Приємного апетиту.