Курячі тефтелі в вершковому соусі

Для всіх любителів швидких і дуже апетитних м’ясних страв: пропоную приготувати обалденние курячі тефтелі у вершковому соусі.

Неймовірно ніжний вершковий соус надає ніжному курячому м’ясу м’якість і соковитість. Кожен шматочок просто тане у роті. Дуже люблю готувати їх на вечерю: я впевнена, що абсолютно всі прийдуть в захват — залишається лише підібрати гарнір. Спробуйте приготувати за перевіреним і такому простому рецептом: і у вас теж все вийде.

Інгредієнти

  • куряча грудка — 500 грам;
  • цибуля ріпчаста — 2 середні штуки;
  • морква — 1 середня штука;
  • вершки жирні 33-35% — 50 грам (у фарш);
  • вершки жирні 33-35% — 400 грам (потрібно стільки, щоб майже повністю покрити тефтелі в формі);
  • сіль — 0,5 чайної ложки (або на ваш смак);
  • перець — дві щіпки;
  • орегано — одна чайна ложка (беріть за смаком)

Обалденние курячі тефтелі в вершковому соусі: покроковий рецепт

 

  • Перше, що ми повинні зробити, це підготувати куряче філе. Для цього ми його промиваємо під проточною водою, витираємо паперовими рушниками і нарізаємо на середні шматочки. Також ми повинні очистити цибулю і моркву.
  • Тепер з підготовлених продуктів ми робимо фарш. Для цього потрібно задіяти наявну кухонну техніку: м’ясорубку або кухонний комбайн. Пропускаємо м’ясо і розрізані на чотири частини овочі, додаємо спеції (за нашим смаком) і дві столові ложки жирних вершків. Все ретельно перемішуємо.
  • Рада. Найкраще перемішувати рукою, а не ложкою або лопаткою. Так ви не просто відмінно перемішайте, а, швидше, ретельно вымешаете. Ви запросто можете крім запропонованих спецій додавати ті, які любите, і вважаєте, що вони чудово підійдуть до наших ніжним курячим тефтелі.
  • Фарш по своїй консистенції має бути трохи клейкообразный, однорідний і ніжний.
  • Тепер беремо форму, в яку будемо формувати і викладати тефтелі. Об’єм форми і висоту бортів підбирайте самостійно. Головне, щоб тефтелі всі помістилися.
  • Коли всі тефтелі сформовані, заливаємо їх вершками. Лейте стільки, щоб повністю їх покрити. Зверху посипте трохи сіллю, перцем і орегано.
  • Ставте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Але якщо розмір ваших тефтелек не середній, а більше — ставте на 30-35 хвилин.
  • Коли ви побачите, що з’явилася золотава скоринка, і соус повністю затягнув тюфтельки красивою плівкою — тоді все готово.

Шалено ароматні і дуже смачні курячі тефтелі в вершковому соусі подавайте з круп’яним гарніром, картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром на ваш вибір. Вони дуже соковиті і неймовірно апетитні. Впевнена, вам сподобається такий простий і швидкий рецепт. На нашому сайті є ще безліч смачних рецептів: ви знайдете, що і як приготувати з курячого філе, а головне — все дуже просто і доступно.

Обалденные куриные тефтели в сливочном соусе

Бажаємо вам приємного апетиту!