Приголомшлива качка з хрусткою скоринкою до новорічного столу

Качка-прекрасне страва до святкового столу. А в запеченому вигляді вона виходить ще смачніше. Саме качку прийнято готувати на Різдво. Але і на новий рік,ми впевнені, це блюдо буде доречним. Щоб додати нашої качки новорічний дух ми вирішили фарширувати її не тільки яблуками, але і апельсинами. Це додасть качці цікавий цитрусовий аромат.

Необхідні продукти

  • 2,5 кілограмова качка
  • 2 апельсина
  • 3 яблука
  • 1 столова ложка меду
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Качку промиваємо, видаляємо залишки нутрощів і пір’я. Потім добре просушуємо її рушником.
  • Знімаємо з половини апельсина цедру, а також видавлюємо з цієї половини сік. З’єднуємо цедру і сік в мисці. Туди ж видавлюємо через прес часник, додаємо сіль і перець. Все перемішуємо.
  • Отриманим соусом добре натираємо качку зовні і всередині. У такому вигляді залишаємо качку на 2 години.
  • У яблук видаляємо серцевину і нарізаємо великими кубиками. Очищений апельсин нарізаємо такими ж шматочками, як і яблука.
  • Дістаємо качку і протираємо паперовим рушником, прибираємо з шкірки часник і апельсинову цедру.
  • Потім, у тих місцях де є жир, робимо в качці кілька проколів. А потім начиняємо качку підготовленими фруктами і зашиваємо нитками.
  • Форму для випічки застеляємо фольгою і кладемо в неї качку. Зверху накриваємо фольгою.
  • Качку ставимо в духовку, розігріту до 190-200 градусів. І випікаємо протягом 1 години.
  • Через відведений час качку дістаємо, акуратно знімаємо фольгу і поливаємо її виділився жиром. Частина жиру відливаємо в миску.А потім знову накриваємо фольгою і ставимо назад в духовку ще на 1 годину. На цьому етапі в качку можна додати картоплю, акуратно розклавши його по краю форми.
  • У миску з відкладеним жиром додаємо мед і перемішуємо.
  • Качку знову дістаємо з духовки, знімаємо фольгу і промазуємо її приготованим соусом. Потім, не накриваючи, ставимо її в духовку і випікаємо до готовності. Через кожні 15 хвилин качку дістаємо і змащуємо медової сумішшю.
  • Готову качку перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • А ще на новорічний стіл можна подати шикарний салат «Чобіток Діда Мороза», приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Потрясающая утка с хрустящей корочкой к новогоднему столу 2019Приємного апетиту!