Найкращі коржики з сиром і зеленню: на швидку руку

Напевно, немає такої людини, яка не любить найкращі коржики з сиром і зеленню: адже їх дуже легко готувати. Ну, а якщо раптом ви їх ніколи не пробували, обов’язково приготуйте! Я дуже люблю готувати ці коржі на кефірі, тому що начинку можна зробити абсолютно будь-яку!

Сьогодні поділюся рецептом коржів з двома видами сиру, з додаванням зелені. Рецепт коржів з сиром на кефірі в моєму зошиті з кулінарними рецептами записаний вже досить давно. Частіше їх готую у весняний час, так як навколо з’являється велике розмаїття різної зелені, яка надає надзвичайний аромат такої страви! Готуються дуже швидкі коржики з сиром на сухій сковороді, без краплі олії — а це ще один плюс! Спосіб приготування смачних сирних коржів присутня в кухнях багатьох народів.

Інгредієнти

  • борошно — 400 грам;
  • кефір — 250 мілілітрів;
  • сіль — 0,5 чайної ложки;
  • цукор — 1 чайна ложка;
  • сода — 0,5 чайної ложки;
  • яйце — 1 штука;
  • сир ковбасний — 350 грам;
  • сир твердий — 150 грам;
  • зелень;
  • вершкове масло — 50-70 грам.

Найкращі коржики з сиром і зеленню: покроковий рецепт

  • Починаємо з приготування кефіру тесту. Борошно попередньо просіваємо, щоб не допустити потрапляння непотрібних частинок.
  • Додаємо в борошно сіль і соду, для смаку додаємо трохи цукру.
  • Для зв’язки тіста додаємо куряче яйце: так тісто буде еластичним.
  • Вливаємо слідом теплий кефір, обов’язково кімнатної температури. Замішуємо тісто, роблячи його більш — менш однорідним.
  • За підсумком замішування, тісто залишається досить липким. Вже чистими руками замішуємо трохи його на столі, попередньо підсипаючи пару ложок борошна.
  • Кладемо готове тісто в миску, накриваємо. Слід дати йому відпочити, щоб набухла клейковина. Часу знадобиться в середньому 30-40 хвилин.
  • Готуємо сири для начинки. У мене сьогодні ковбасний (копчений) сир і звичайний твердий. Натираємо все на крупній тертці. Для того, щоб було зручно через крупну тертку натерти ковбасний сир, можна попередньо його трохи заморозити.
  • У фарш додаємо дрібно порізану зелень кропу, солимо якщо потрібно.
  • Вбиваємо для зв’язки одне яйце і перемішуємо до рівномірного розподілу кожного інгредієнта. Звичайно, руками виходить краще.
  • З готової начинки зробимо 8 однакових кульок.
  • Також зробимо 8 кульок з відпочив тіста, начинка за обсягом однаково з тестом виглядає. Тісто при обробленні посипаємо рясно борошном, щоб не липло.
  • Беремо один шматочок тіста, присипаємо з двох сторін. Злегка натиснувши, формуємо рівний круг.
  • На середину цього кола додаємо начинку, піднімаємо краї тіста до середини, защипуємо, щільно закриваючи начинку всередині. Повітря в начинці не повинно бути.
  • Пальцями робимо коржик плоскою.
  • А з допомогою качалки розкачуємо ще тонше: від середини до країв.
  • Зайву муку з підготовленою коржі залишимо, інакше вона буде горіти на сковороді.
  • Обсмажуємо приблизно по парі хвилин на сухій розігрітій сковороді, з кожної сторони.
  • У процесі приготування коржик може надуватися. Не лякайтеся, акуратно проткніть виделкою і випустіть гаряче повітря, злегка натискаючи на неї.
  • Коржики, поки ще дуже гарячі, змащуємо шматочком масла. Складемо стопкою.
  • Ось такий виходить швидкий рецепт приготування коржів з начинкою! Порадуйте себе і близьких смачним блюдом.

    Самые лучшие лепешки с сыром и зеленью: на скорую руку

    Кулінарних перемог!