Неймовірно смачна качка, тушкована шматочками і з яблуком

Приготувати запечену качку може не кожен. Таке блюдо потребує вашої постійної уваги, а результат не завжди виходить хорошим. А ось з приготуванням тушкованою качки впорається кожен, адже це дуже просте блюдо. Тушкована качка з яблуками виходить соковитою, смачною і дуже апетитною. Таке блюдо можна і на вечерю приготувати, і на святковий стіл поставити.

Необхідні продукти

  • 700 грам качки
  • спеції
  • 2 яблука
  • 2 зубчики часнику
  • рослинна олія
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Качку промиваємо, нарізаємо порційними шматочками і сушимо паперовим рушником. Потім перекладаємо в миску, солимо і перчимо за смаком.
  • Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і кладемо в невелику миску. Туди ж додаємо сіль, перець, рослинна олія і улюблені спеції. Все добре перемішуємо.
  • Качку заливаємо получившимся маринадом, промазуємо добре руками, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
  • Промаринованную качку кладемо на розігріту сковороду і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.
  • Качку перекладаємо в каструлю або казан. Яблука очищаємо від насіння, нарізаємо шматочками і кладемо до качки. Туди ж вливаємо воду і ставимо все на плиту. Доводимо суміш до кипіння й тушкуємо на повільному вогні 60-80 хвилин. Потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
  • До такої качці можна подати печена картопля з начинкою. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Невероятно вкусная утка, тушеная кусочками и с яблоком

    Приємного апетиту!