Картопляна запіканка з фаршем і брюссельською капустою

Це блюдо можна відразу додати в своє повсякденне меню. запіканка дуже проста. Вона містить і м’ясо, і овочі, і картоплю. А що ще потрібно для повноцінного обіду чи вечері? Готується така запіканка дуже просто і швидко. А головне, що в одній страві міститься і гаряче, і гарнір. Неймовірно смачна запіканка припаде до смаку навіть дітям. Ваша родина буде в захваті.

Необхідні продукти

  • 400 грам фаршу
  • 400 г брюссельської капусти
  • 60 грам вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 200 мілілітрів молока
  • 2 цибулини
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • Брюссельську капусту кладемо в злегка підсолену воду і відварюємо протягом 5-6 хвилин.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Кладемо його в миску, додаємо фарш, сіль і перець. Все перемішуємо руками.
  • З фаршу формуємо фрикадельки і обсмажуємо на розпеченій сковороді до рум’яного стану.
  • Картопля очищаємо, відварюємо до готовності і кладемо в миску. Додаємо до нього вершкове масло і розминаємо виделкою. Потім вливаємо в нього молоко, додаємо сіль і перець. Все перемішуємо, додаємо яйце і ще раз перемішуємо.
  • Форму для випічки промазуємо маслом. На дно викладаємо брюссельську капусту і фрикадельки, чергуючи їх між собою. Зверху викладаємо картопляне пюре, розрівнюємо і присипаємо тертим сиром.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 30 хвилин. А потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також печінкові котлети, приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Картофельная запеканка с фаршем и брюссельской капустой

    Приємного апетиту!