Пиріжки з капустою на заварному дріжджовому тесті

Ось самі улюблені пиріжки моєї дитини — смажені пиріжки з капустою на заварному дріжджовому тісті.

Він обожнює їх більше, ніж солодощі. Рецепт цих пиріжків з свіжої капусти дістався мені від бабусі. І дійсно, вони незрівнянні: повітряне, м’яке заварне дріжджове тісто, соковита, ароматна начинка — пальчики оближеш! Сьогодні я хочу представити рецепт смачних пиріжків, які прийдуть по душі всім.

Інгредієнти

  • борошно — 0,5 кілограма;
  • вода — 2 склянки;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • цукор — 1 столова ложка;
  • пресовані дріжджі — 10 грам;
  • оливкова олія — 3 столові ложки.

Для начинки

  • капуста — 0,5 штуки (700 грам);
  • цибуля — 2 штуки;
  • морква — 2 штуки;
  • томатний сік — 0,5 склянки;
  • рослинне масло — 50 грам;
  • сіль, мелений перець — за смаком.

Смажені пиріжки з капустою: покроковий рецепт

  • Капусту нашаткувати, моркву натерти на дрібній тертці, цибулю дрібно покришити.
  • Розігріти сковороду з рослинним маслом і обсмажити овочі до золотистого кольору на невеликому вогні.
  • Не знімаючи з плити, солимо, приправляємо перцем, вливаємо томатний сік, і протушиваем ще приблизно 10 хвилин.
  • Рецепт тіста швидкий і простий: змішуємо 3 столові ложки борошна, сіль, цукор, додаємо оливкова олія (його можна замінити будь-яким іншим рослинним).
  • У цю суміш вливаємо 1 склянку окропу і швидко розмішуємо. Після тісто залишаємо заваритися і охолонути (приблизно на 10 хвилин).
  • Додаємо другий стакан води і розім’яті дріжджі, добре перемішуємо.
  • Невеликими порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  • Розкачуємо ковбаскою і ділимо на рівні частини (приблизно 16 штук), формуємо колобки і залишаємо на 5-7 хвилин підійти.
  • Формуємо овальні коржики, на середину викладаємо начинку, защипуємо і надаємо акуратну форму пиріжків.
  • Готуємо на розігрітій сковороді з рослинним маслом, обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.
  • Ось такі нескладні, але дуже оригінальні смажені пиріжки з капустою, на заварному дріжджовому тесті готові! Це відмінний варіант для перекусу на роботі, в школі, на природі або вдома. Їх можна подавати зі сметаною або готувати під час посту, адже вони без тваринного жиру.

    Пирожки с капустой на заварном дрожжевом тесте
    Приємного апетиту.