Круасани з сиром — завжди смачні і вдалі

тісто для них виходить ароматне і дуже пухнасте. Воно буквально тане в роті. Рогалики виходять смачні і чудово підійдуть для перекусу в школі, на роботі або в дорозі. Готуються рогалики просто і з доступних продуктів.

Необхідні продукти

  • 250 мілілітрів води + молока
  • 2 курячих яйця
  • 80 грам рослинного масла
  • 7 грам сухих дріжджів
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 600 грам пшеничного борошна
  • 150 грам сиру
  • 30 грам вершкового масла

Починаємо приготування

  • У глибоку миску наливаємо теплу воду з молоком, додаємо цукор і дріжджі, а також пшеничне борошно (6 ст. л.). Все перемішуємо, накриваємо плівкою і залишаємо на 25 хвилин.
  • У готову опару вливаємо олію, додаємо сіль і перемішуємо. У одного яйця відокремлюємо білок від жовтка і додаємо в тісто, а жовток кладемо в склянку і накриваємо харчовою плівкою. Туди ж ( в тісто) вбиваємо куряче яйце. І все добре перемішуємо.
  • Поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його плівкою і прибираємо в тепле місце на 1,5 — 2 години.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо тісто. Вимішуємо його 5-7 хвилин і ділимо на 4 частини. Потім беремо одну частину, розгортаємо в коло і перекладаємо на блюдо, присипаний борошном. Точно також чинимо з рештою тестом.
  • Беремо один коло, промазуємо розтопленим вершковим маслом і присипаємо тертим сиром. Накриваємо другим колом тіста руками і притискаємо. Потім розрізаємо коло на 8 секторів і скачуємо кожен рогалик. Готові рогалики перекладаємо на деко, застелений пергаментним папером. Точно також чинимо з рештою тестом.
  • Готові рогалики накриваємо тканиною і залишаємо на 30-35 хвилин.
  • У мисці змішуємо жовток і молоко (1 ст. л.) і промазуємо готові круасани.
  • Отриману заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 20-25 хвилин.
  • Круасани охолоджуємо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також круасани з листкового бездріжджового тіста. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Круассаны с сыром — всегда вкусные и удачные

    Приємного апетиту!