Здобні рогалики або наша відповідь французьким ранкових круасанів

Обов’язково приготуйте ось такі здобні рогалики. І ви більше не будете купувати круасани в магазині. Рогалики виходять ніжними і буквально тануть у роті. І чудово підійдуть для сімейного чаювання.

Необхідні продукти

  • 250 мл теплої води
  • 570 грам пшеничного борошна
  • 55 грам цукру
  • 1 куряче яйце
  • пів склянки сухого молока
  • пів чайної ложки сухих дріжджів
  • 50 мл рослинного масла
  • сіль
  • 25 грам вершкового масла
  • 40 грам цукру (для посипки)

Починаємо приготування

  • У чашку насипати цукор і додаємо дріжджі, перемішуємо. Потім вливаємо теплу воду, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.
  • У чашку вбиваємо яйце, додаємо сіль і рослинне масло, все перемішуємо. Потім всипаємо сухе молоко і ще раз перемішуємо.
  • У масу додаємо воду з дріжджами і знову перемішуємо. І всипаємо просіяне пшеничне борошно. Спочатку перемішуємо ложкою, а потім домішують на робочому столі руками.
  • Готове тісто кладемо в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  • Обминаємо тісто, накриваємо рушником і залишаємо ще на 30 хвилин. Потім ділимо на 3 частини.
  • Беремо одну частину, розгортаємо в пласт, промазуємо вершковим маслом і присипаємо цукром. Потім пласт розрізаємо на 2 частини, а потім нарізаємо кожну частину на трикутники. Кожен трикутник скручуємо в рулет, починаємо з великою боку.
  • Точно також чинимо з рештою тестом.
  • Підготовлені рогалики перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером і промазуємо розтопленим вершковим маслом.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 20 хвилин. Потім трохи охолодити їх і подаємо до столу.
  • Спробуйте також пісочне печиво «Кифлики«. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Сдобные рогалики или наш ответ французским круассанам

    Приємного апетиту!