Оригінальна кольорова капуста

Цвітна капуста-смачний і дуже корисний овоч. І якщо її правильно приготувати, то багато хто просто пальчики оближуть і будуть просити у вас добавки. Капусточка, приготована за цим рецептом, виходить особливо смачною. Адже запікати ми її будемо в дивовижному соусі. Саме він додасть їй особливу пікантність і смак.

Необхідні продукти

  • 700 грам цвітної капусти
  • 100 грам грибів
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 120 грам твердого сиру
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів
  • 300 мілілітрів молока
  • 30 грам пшеничного борошна
  • 35 грам вершкового масла
  • пів чайної ложки гірчиці
  • мускат
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Капусту розбираємо на суцвіття і промиваємо.
  • У каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння. Потім кладемо в неї капусту відварюємо її протягом 4 хвилин. Вона повинна залишитися злегка сира.
  • Гриби промиваємо, нарізаємо і перекладаємо на сковороду. Обсмажуємо протягом 5 хвилин до готовності. Потім солимо і перчимо за смаком.
  • У форму для випічки викладаємо гриби, а зверху кладемо цвітну капусту.
  • Приготуємо соус. Твердий сир натираємо на тертці.
  • На сковороду кладемо вершкове масло і розтоплюємо його. Після цього додаємо до нього пшеничне борошно і перемішуємо. Потім потроху вливаємо молоко і, постійно помішуючи, проварюємо соус до густого стану.
  • В отриманий соус додаємо сир, сіль, перець, гірчицю і мускатний горіх. Все перемішуємо.
  • Готовим соусом заливаємо капусту і присипаємо панірувальними сухарями. Потім ставимо капусту в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 15-20 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також запечені овочі. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Оригинальная цветная капуста

    Приємного апетиту!