Цвітна капуста в клярі: простий рецепт хрусткою закуски

Знімаємо з грядок останні овочі і продовжуємо готувати смачні, прості, корисні страви. Сьогодні пропоную рецепт обалденной закуски, яка стане відмінним рішенням для будь-якого столу: кольорова капуста в клярі.

Дивовижне блюдо підкорює навіть тих, хто не визнає цей овоч в принципі. Суцвіття капусти, хрусткі зовні і дуже рум’яними, всередині залишаються соковитими і ніжними. Їх можна подати і як самостійне блюдо (повірте, дуже ситне) і як доповнення до м’яса або будь-якого гарніру. Загалом, треба приготувати таку смакоту для своїх друзів, родичів і домочадців – і подарувати всім насолоду неземним смаком.

Склад продуктів

  • качан цвітної капусти;
  • два сирих курячих яйця;
  • 150 мілілітрів молока будь-якої жирності;
  • 250 грам пшеничного борошна;
  • рослинне масло – для смаження;
  • половина чайної ложки солі.

Цвітна капуста в клярі: покроковий процес приготування

  • Цвітну капусту треба розібрати на суцвіття: розмір абсолютно не має значення – залишаємо і маленькі, і великі.
  • У глибоку каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння і солимо її. Потім відправляємо суцвіття капусти. Варимо 5-7 хвилин після закипання.
  • Самі в цей час зробимо кляр. В об’ємну посуд вбиваємо курячі яйця, додаємо половину чайної ложки солі і вливаємо тепле молоко (будь-якої жирності). Все ретельно перемішуємо вінчиком.
  • Потім в отриману молочну суміш просіваємо пшеничне борошно і замішуємо тісто, як на оладки.
  • Після того, як суцвіття капусти будуть готові, відкидаємо їх на друшляк і даємо трохи охолонути.
  • Тепер можна і до обжарке приступати. Беремо виделкою суцвіття і відправляємо їх у миску з кляром.
  • На сковороду наливаємо досить багато рослинної олії, викладаємо грудочки в клярі, смажимо на середньому вогні з усіх боків до золотистої скоринки.
  • Готову закуску викладаємо на тарілку, застелену паперовими рушниками: щоб прибрати надлишки масла.
  • Подаємо капусту на стіл з улюбленим соусом: ідеально підійде соус на основі сметані (рецепти є на нашому сайті).
  • Цвітна капуста в клярі стане для вас справжньою паличкою-виручалочкою, якщо в гості зібралася ціла компанія друзів. Для хазяєчок, у яких урожай цього овоча був рясним, рецепт просто незамінний: готуйте таку закуску кожен день – і насолоджуйтеся смаком. Просто, швидко, бюджетно – і при цьому смачно, ситно і дуже смачно. Що може бути краще? Ще більше рецептів страв з овочів дивіться найближчим часом на нашому сайті: щоб нічого не пропало.

    Цветная капуста в кляре: простой рецепт хрустящей закуски

    Приємного всім апетиту і відмінних вихідних.