Самі соковиті курячі крильця в соусі: родина буде задоволена

Хочете побалувати своїх рідних смачним перекусом? Чи зібралися всією родиною провести вечір біля екрану телевізора? Або в гості (всі-так п’ятниця, як ніяк) прийдуть друзі?

У будь-якому випадку, така закуска буде незамінною: соковиті курячі крильця в соусі. Блюдо просте, швидке, не витратна – смажити крильця ми будемо на сковороді, дуже ароматне, міру пікантному соусі. Подавати його на стіл краще з маринованою цибулею та домашніми коржами: ситно і смачно. Отже, не будемо довго говорити: поки є час, йдемо на кухню – щоб м’ясо і цибулю до вечора встигли замаринуватися.

Необхідні інгредієнти

  • один кілограм курячих крилець;
  • половина чайної ложки солі;
  • одна чайна ложка куркуми;
  • чорний мелений перець – за смаком;
  • 150 мл рослинного масла для смаження.

Для соусу

  • три столових ложки соєвого соусу;
  • одна чайна ложка лимонного соку;
  • два зубчики часнику;
  • одна столова ложка томатної пасти.

Як приготувати соковиті курячі крильця в соусі

  • Курячі крильця промиваємо, відрізаємо крайню фалангу (найменшу) і розрізаємо на дві частини.
  • Перекладаємо їх відразу в глибоку посуд, в якій будемо маринувати.
  • Додаємо до м’яса сіль, куркуму (вона робить страву не тільки більш ароматним, але і красивим), чорний мелений перець за смаком. До речі, куркума чудово поєднується з курячим м’ясом: я використовую її для всіх подібних страв.
  • Накриваємо миску кришкою або харчовою плівкою, прибираємо на кілька годин в холодильник.
  • У велику глибоку сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії, розігріваємо його.
  • Викладаємо наші замариновані крильця, обсмажуємо на середньому вогні до готовності. Не забуваємо їх час від часу перемішувати.
  • Поки крильця смажаться, зробимо соус. В невелику тарілку наливаємо соєвий соус і лимонний сік. Додаємо два зубчики часнику, пропущених через прес або подрібнених ножем, одну столову ложку томатної пасти.
  • Перемішуємо ретельно, якщо є бажання, можна додати одну чайну ложку натурального меду. Я не додаю: так і не зрозуміла, як можна їсти м’ясо з солодким інгредієнтом.
  • Як тільки крильця будуть готові, виймаємо ложкою зі сковороди зайве масло: залишаємо зовсім трохи.
  • Потім заливаємо нашу страву підготовленим соусом, перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10-15 хвилин.
  • Готові крильця перекладаємо на блюдо, застелене листям салату, поливаємо соусом, прикрашаємо гілочками зелені і кільцями цибулі.
  • Дуже смачно з маринованою цибулею, а якщо використовувати різнобарвний маринований лук, зроблений за нашим рецептом, то ще і неймовірно красиво буде.
  • Самі соковиті курячі крильця в соусі, приготовані на сковороді – це неймовірно смачне і апетитне блюдо. Їх можна подавати на стіл і в якості самостійної закуски, і з будь-яким гарніром. Вони відмінно підходять до «пінному», тому під час дружніх посиденьок або перегляду футбольного матчу стануть незамінними. У кафе така порція коштує скажених грошей: якщо ж зробити своїми руками, то можна вкластися у 120 рублів (саме стільки коштує кілограм крилець). Ще більше цікавих рецептів смачної закуски дивіться на нашому сайті – і готуйте з задоволенням.

    Самые сочные куриные крылышки в соусе: семья будет довольна

    Приємного всім апетиту.