Найсмачніший ханум: рулет з м’ясом на пару

Сьогодні ми приготуємо смачний ханум — рулет з м’ясом на пару. Ханум — це блюдо, яке дуже схоже на манти. І відноситься воно до східної кухні. Буває узбецький, таджицький, казахська.

Ханум називають ще «ледачі манти», а начинка може бути найбільш різноманітною. Як ви вже зрозуміли, буде готуватися м’ясний рулет на пару. Страви на пару завжди корисніше, так як зберігаються всі корисні вітаміни і мінерали: і приготувати їх набагато легше і швидше. Таке блюдо східної кухні, ви зможете з легкістю приготувати у себе вдома. Самий смачний рулет з м’ясом прикрасить святковий стіл, а гості залишаться ситими і задоволеними. Приступимо до приготування.

Інгредієнти

Для начинки нам знадобиться

  • свино-яловичий фарш — 500 грам;
  • морква — 2 штуки;
  • картопля — 2 штуки;
  • цибуля — 2 штуки;
  • вода — 0,25 частину склянки;
  • сіль, червоний і чорний мелений перець за смаком

Для тесту нам знадобиться

  • вода — 0,5 частину склянки;
  • борошно — 500 грам;
  • рослинна олія — 1 столова ложка;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • вершкове масло — для змазування сирої і готового тіста

Найсмачніший ханум: рулет з м’ясом на пару: покроковий рецепт

  • Підготуємо глибоку миску: у неї просіваємо борошно. Робимо поглиблення по центру.
  • Додаємо 1 чайну ложку солі, половину склянки води і 1 столову ложку рослинної олії.
  • Спочатку замісимо ложкою тісто, а потім насипаємо борошно на стіл і вже місимо тісто руками.
  • Місити потрібно приблизно до семи хвилин: тоді воно вийде еластичним і м’яким.
  • Після того, як тісто добре вымесили, його загортаємо в харчову плівку і залишаємо на столі.
  • Переходимо до начинки. Підготуємо свино-яловичий фарш. М’ясо можна перекрутити на м’ясорубці, подрібнити ножем на дрібні шматочки, або скористатися комбайном.
  • Чистимо та миємо цибулю, ріжемо його на невеликі кубики.
  • Морква ми теж миємо й натираємо на крупній тертці.
  • Змішуємо свино-яловичий фарш з цибулею і морквою.
  • Додаємо сіль, перець червоний і чорний мелений перець, воду. Знову змішуємо руками.
  • Переходимо до картоплі. Її ми чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Можна нарізати дрібною соломкою.
  • Натертий картоплю викладаємо на окрему тарілку. Не солимо картопля: так як він і так дає сік дуже швидко.
  • Беремо тісто, відрізаємо невеликий шматочок, присипаємо стіл борошном і розкачуємо тісто в прямокутник: як можна тонше. Тісто знову загортаємо у плівку і залишаємо.
  • Тепер нам потрібно розтопити вершкове масло. І змастити поверхню розкатаного тіста цим маслом.
  • Змочуємо руки водою і зверху кладемо фарш тонким шаром. З одного краю залишаємо місце без начинки: приблизно 5 див.
  • На фарш таким же тонким шаром викладаємо натерту картоплю. Солимо його.
  • Загортаємо ханум з м’ясом від краю з начинкою. І защипуємо з обох сторін краю.
  • Підготуємо форму: змащуємо її рослинним маслом. Укладаємо утворився ханум форму.
  • Проробляємо те ж саме з рештою тестом і фаршем. Приблизно виходить три рулету.
  • Ставимо форму на каструлю з киплячою водою, і готуємо на пару сорок хвилин під закритою кришкою.
  • Через 40 хвилин найсмачніший ханум: рулет з м’ясом на пару — готовий! Укладаємо на тарілку. Відразу ж змащуємо заздалегідь розтопленим вершковим маслом. Поки гаряче блюдо, нарізаємо ханум на невеликі шматочки. Присипаємо зеленню! Подати таку страву можна з будь-яким соусом. Просте у приготуванні блюдо східної кухні вийшло дуже смачним, ніжним, ароматним, з соковитою начинкою.

    Самый вкусный ханум: рулет с мясом на пару

    Приємного апетиту!