Неймовірно смачна телятина, запечена під капустяними листками

Це блюдо стане прикрасою вашого святкового столу. Телятина під капустяними листками-смачне гаряче блюдо або чудова холодна закуска. Таке блюдо можна їсти в будь-якому вигляді та все одно гості будуть в захваті. Готується страва просто і не вимагає особливих навичок.

Необхідні продукти

  • 1 кілограм телятини
  • 400 грам печериць
  • 2 цибулини
  • 8 капустяного листя
  • шматочок вершкового масла (10-15 гр.)
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 3 столові ложки сметани
  • 2 чайні ложки спецій для м’яса
  • пів чайної ложки чебрецю
  • щіпка мускатного горіха
  • сіль, перець
  • 500 мл бульйону

Починаємо приготування

  • Телятину моєму, сушимо рушником і нарізаємо на шматочки шириною 1 сантиметр. Потім пластинки накриваємо харчовою плівкою і добре відбиваємо з двох сторін.
  • У мисці змішуємо приготовані спеції: чебрець, спеції для м’яса, мускатний горіх. Натираємо сумішшю м’ясні шматочки. Перекладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину.
  • Гриби нарізаємо невеликими шматочками, перекладаємо на сковороду, солимо і перемішуємо. Тушкуємо гриби до виділення рідини, потім чекаємо поки вона випаруватися і додаємо в них рослинне і вершкове масло. Все перемішуємо.
  • Лук очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до грибів, знову перемішуємо. Обсмажуємо все разом до готовності.
  • Відварюємо капустяне листя (як для голубців). Підготовлені листя розрізаємо на 2 частини і видаляємо серцевину.
  • Дістаємо м’ясо і на кожен шматочок викладаємо гриби з цибулею. А потім згортаємо в рулет. М’ясний загортаємо в рулетик капустяний лист і перекладаємо у форму швом вниз.
  • У бульйон додаємо сіль і сметану, добре перемішуємо. Цією сумішшю заливаємо рулетики.
  • Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 40-50 хвилин. Періодично рулитики поливаємо бульйоном.
  • Готову страву подаємо до столу з оригінальним гарніром з картоплі. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Невероятно вкусная телятина, запеченная под капустными листьями

    Приємного апетиту!