Курячі ніжки з грибами в мішечках з хрусткого тіста

Не знаєте, що приготувати на святковий стіл? Тоді запечіть ось такі курячі ніжки в мішечку з хрусткого тіста з ароматними грибочками. Ніжки виходять неймовірно смачні, соковиті і дуже апетитні. Ніжки стануть чудовою прикрасою вашого святкового столу і обов’язково сподобаються кожному, хто їх спробує.

Для страви вам знадобиться листкове тісто. Його дуже легко приготувати самостійно за рецептом з нашого сайту.

Необхідні продукти

  • 500 г листкового тіста
  • пшеничне борошно
  • 7 курячих ніжок
  • 800 грам грибів
  • 2 цибулини
  • 1 куряче яйце
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • Курячі ніжки промиваємо, кладемо в миску, солимо і перчимо за смаком. За бажанням можна додати до них улюблену приправу. Потім обсмажуємо їх на розпеченій сковороді на середньому вогні до повної готовності.
  • Печериці нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо їх на суху сковороду і обсмажуємо до тих пір, поки вони не пустять сік і він не випаруватися. Потім додаємо рослинне масло, сіль і перець за смаком.
  • Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками. Потім додаємо його до обсмаженою грибочкам. І ще раз перемішуємо. Смажимо гриби з цибулею до готовності, а потім залишаємо остигати.
  • Тісто розгортаємо в тонкий пласт і ділимо на 2 частини. Точно також чинимо з рештою тестом. Таким чином, у вас повинно вийти 7 квадратиків, а восьмий нарізаємо смужками, якими будемо зав’язувати мішечки.
  • Беремо один квадратик тесту і в центрі викладаємо обсмажені гриби. Потім в центр ставимо ніжку і акуратно піднімаємо краї тіста, а потім закріплюємо підготовленої смужкою. Таким чином, робимо з усім тестом.
  • Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і ставимо в неї підготовлені ніжки. Зверху тісто змащуємо збитим курячим яйцем.
  • Випікаємо мішечки в духовці, розігрітій до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Куриные ножки с грибами в мешочках из хрустящего тестаПриємного апетиту!