Оригінальний, красивий і дуже смачний м’ясний торт: шикарне блюдо

Шикарне гаряче блюдо на святковий стіл: смачний м’ясний торт. Приголомшливо виглядає на розрізі, ніхто не залишиться осторонь!

Оригінальне блюдо. Тут тобі і м’ясо, і овочі, і гарнір! Красива подача! Чудово виглядають зірочки зі шпинатом і морквою! В принципі, такий закуски на досить велику компанію: можна тільки поруч поставити мариновані овочі або гриби і легкі салати. Торт незрівнянний: м’ясні рулети з різною начинкою і картопляне пюре замість тесту – два в одному.

Необхідні інгредієнти

  • м’ясо – 1,5 кілограма.

Для начинки

  • болгарський перець – 2-4 штуки,
  • баклажан – 1 штука,
  • цибулина – 1 штука,
  • морква – 1 штука,
  • курячі яйця (зварені круто) – 2-3 штуки,
  • чорнослив – 3-5 штук,
  • жменя спаржевої квасолі,
  • сіль,
  • перець.

Для пюре

  • картопля – 1,5 кг,
  • вершкове масло – 50 грам,
  • жовтки – 3 штуки,
  • свіжий шпинат – жменю,
  • морква – ½ штуки,
  • пшеничне борошно – 2-4 столових ложки,
  • солодка паприка – 1-2 чайних ложки,
  • сіль.

Як приготувати смачний м’ясний торт на святковий торт

  • М’ясо (у мене свинина) нарізаємо тонкими пластинами і відбиваємо.
  • Солимо, перчимо і накриваємо плівкою, залишаємо при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
  • Болгарський перець і баклажани нарізаємо смужками.
  • Дрібно рубаємо цибулю.
  • Моркву тремо на крупній тертці.
  • На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до полумягкости, додаємо моркву і смажимо до готовності моркви, солимо.
  • Окремо перець обсмажуємо до м’якості.
  • І також окремо обсмажуємо баклажан: теж до готовності.
  • Даємо начинці охолонути.
  • На м’ясний пласт кладемо будь-яку начинку і загортаємо в рулет.
  • Начинки – це і обсмажені овочі, а також спаржева квасоля, половинки варених яєць, чорнослив.
  • Форму для запікання застеляємо фольгою, змащуємо олією і викладаємо всі підготовлені рулети.
  • Зверху накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину – 1 годину 20 хвилин.
  • Варимо картопляне пюре. Разом з картоплею і моркву відварюємо.
  • Картопляним відваром заливаємо шпинат, накриваємо і даємо постояти.
  • Картопля мнемо в пюре з вершковим маслом.
  • У пюре додаємо яєчні жовтки, перемішуємо.
  • Трохи картопляного пюре відкладаємо дві невеликі миски.
  • В одну додаємо шпинат, в іншу – морква. Заглибним блендером подрібнюємо маси.
  • М’ясо виймаємо з духовки і відразу викладаємо на сервірувальне блюдо.
  • Зверху накладаємо шар картопляного пюре, розрівнюємо.
  • За допомогою кондитерського мішка та насадки «зірочка», відсаджуємо зверху м’ясного торта зелені та помаранчеві зірочки.
  • Викладаємо маленькі шматочки болгарського перцю, боки посипаємо паприкою і ставимо в духовку на 20-30 хвилин.
  • Подаємо на стіл, розрізаємо на порційні шматочки, доповнивши салатом зі свіжих або маринованих овочів.
  • Для приготування я використовувала роз’ємну форму діаметром 26 сантиметрів. Досить не маленький, смачний м’ясний торт, виходить, що вистачить усім! Не сумнівайтеся: спробуйте приготувати – обов’язково сподобається! Гарний, соковитий, незвичайний – така закусочна випічка стане шедевром на будь-якому столі. Ще більше цікавих рецептів ви знайдете на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Оригинальный, красивый и очень вкусный мясной торт: шикарное блюдо

    Приємного всім апетиту.