Пропонуємо вам рецепт смачнї і цікавї страви, картоплі по-королівськи. Приготувати її не складе труднощів навіть самому недосвідченому кулінару. Блюдо дуже смачне, ароматне і неймовірно апетитний. Ви залишитеся від нього в захваті. Страву можна готувати до вечері або подати на святковий стіл.
Необхідні продукти
- 900 грам картоплі
- 600 грам курячого філе
- 2 столові ложки гострого томатного соусу
- 1 цибулина
- 1 чайна ложка цукру
- 250 грам гарбуза (за бажанням)
- 1 болгарський перець
- 3 столові ложки сметани
- 2 столові ложки майонезу
- 60 грам вершкового масла
- 1 толові ложка рослинної олії
- 150 грам твердого сиру
- сіль, перець
Починаємо приготування
- Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і кладемо в миску. Додаємо до нього сіль, перець і гострий кетчуп. Все перемішуємо і відкладаємо в сторону.
- Лук очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями. Перекладаємо його на розпечену сковороду, додаємо цукор і обсмажуємо до золотистого кольору.
- Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими пластинками. Очищену гарбуз нарізаємо тонкими пластинками. Картоплю очищаємо і нарізаємо слайсами.
- Картопля перекладаємо в миску і солимо, а потім ретельно перемішуємо.
- Беремо форму для випічки змащуємо рослинним маслом. На дно викладаємо шар м’яса, потім обсмажену цибулю, гарбуз, чорний перець і промазуємо все сметаною. потім робимо тонкий шар картоплі, зверху викладаємо болгарський перець і знову викладаємо картоплю. Промазуємо його підготовленим майонезом.
- Всі продукти присипаємо тертим на дрібній тертці сиром. Краще робити товстий шар, щоб картопля краще пропікся. Зверху на сир викладаємо кілька шматочків вершкового масла.
- Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. випікаємо протягом 50-60 хвилин, а потім подаємо до столу.
Спробуйте також куряче філе, фаршироване гречкою і грибами. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.
Приємного апетиту!