Неймовірно апетитні Грузинські пиріжки

Представляємо вашій увазі рецепт дуже апетитних пиріжків, які припадуть до душі кожному.

Подати їх можна замість хліба до супчику. Також вони можуть виступити в якості перекусу. Грузинська кухня славиться багатьма своїми відмінними стравами, і ці пиріжки не виняток. Така закуска з кавказької ноткою оценится усіма по достоїнству. Якщо ви не зможете знайти мацоні, яке продається в грузинських крамницях, то замініть його кефіром. У будь-якому варіанті ароматні пиріжки, ситні і мега смачні. Одного разу спробувавши таку смакоту, ви зробите її частим гостем свого столу. Зберігайте рецептик в свою кулінарну скарбничку.

Потрібні інгредієнти

  • 500 гр борошна
  • 400 гр картоплі
  • 250 мл мацоні або кефіру
  • 2 ріпчастої цибулі
  • 1 чайна ложка цукрового піску
  • 4 столові ложки соняшникової олії
  • 1 пучок кропу
  • половина чайної ложки солі
  • половина чайної ложки соди
  • червоний мелений перець за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу очищаємо картоплю відварюємо до готовності. Після чого розминаємо в пюре.
  • Потім очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його. Після чого відправляємо на розігріту сковороду з ложкою масла обсмажуватися до рум’яного кольору. Потім перекладаємо його до картоплі я додаємо дрібно нарізану зелень. Солимо і перчимо за смаком. Також насипаємо червоний мелений перець. Добре все перемішуємо.
  • Тепер в окрему ємність відправляємо цукровий пісок, сіль, мацоні і соду. Добре все перемішуємо. Після чого додаємо сюди дві столові ложки соняшникової олії і частинами підсипаємо 400 гр борошна. Замішуємо тісто. В результаті воно повинно вийти м’яким і трохи липким.
  • Ділимо його на 10 частин і з кожної формуємо коржик, розминаючи пальцями.
  • Потім по центру розміщуємо картопляну начинку і з’єднуємо, формуючи довгі пиріжки. При цьому з тістом треба працювати дуже акуратно, так як воно ніжне і легко рветься.
  • Беремо глибоку сковороду і вливаємо в неї соняшникову олію. Нагріваємо і відправляємо сюди заготовки обсмажуватися з двох сторін до готовності. При цьому перевертати їх треба ложкою або лопаткою для того, щоб не пошкодити тісто.
  • Складаємо готові пиріжки в каструлю і накриваємо кришкою. У такому вигляді залишаємо на 15 хвилин для того, щоб вони настоялися.
  • Після закінчення потрібного часу пиріжки готові і їх можна подавати до столу.
  • Ще Вам можуть сподобатися ледачі картопляні пиріжки з м’ясом, рецепт яких ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів «.

    Потрясающе аппетитные Грузинские пирожки

    Приємного апетиту!