Найсмачніші міні-пироги («вак балиш») по-татарськи

Найсмачніші міні-пироги (так перекладається «вак балиш») по-татарськи мені сподобалися з першого погляду.

Вирішила їх негайно приготувати, і жодного разу не пошкодувала: вийшло просто здорово. Симпатичні, апетитні і поживні татарські пиріжки з м’ясом і рисом схожі на розтягаї (або міні-курники, якщо замість рису додати в начинку картопля). Пиріжками з м’якого пишного тесту з соковитою м’ясною начинкою добре перекусити на полуденок: зі склянкою томатного соку, бульйону або чаю — неймовірний заряд енергії забезпечений. Міні-пироги по-татарськи можна прихопити з собою на роботу, в школу — і навіть на пікнік.

Інгредієнти:

  • 600 грам пшеничного борошна для тіста + 100 грам для розкочування;
  • 300 мл теплого молока;
  • 1 свіже куряче яйце;
  • 1 столова ложка дріжджів;
  • 150 грам вершкового масла;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка цукру.

Для начинки:

  • 450 грам м’яса;
  • 200 грам зеленої цибулі;
  • 100 грам сухого рису;
  • 100 мілілітрів води;
  • 5 мл рослинного масла;
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Найсмачніші міні-пироги: покроковий рецепт

  • У глибоку миску (в ній же ми будемо замішувати тісто) вливаємо тепле молоко, додаємо сіль, цукор, дріжджі і 3 столові ложки борошна (від загальної кількості). Опару перемішуємо, накриваємо кришкою і прибираємо в тепле місце на 15 хвилин.
  • Коли дріжджі активуються, додаємо куряче яйце, розм’якшене і трохи розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Перемішуємо ложкою.
  • Просіваючи через сито в миску борошно, замішуємо тісто.
  • Тісто для міні-пирогів повинно вийти м’яким і липким. Прибираємо його в тепло на 30-40 хвилин для вистоювання.
  • Поки тісто підходить, приготуємо м’ясну начинку.
  • У сотейник наливаємо олію, викладаємо в нього добре промитий рис. Заливаємо водою (всі інгредієнти за рецептом) і варимо на середньому вогні протягом 7 хвилин, до напівготовності рису.
  • Пучок зеленого цибулі і сире м’ясо (можна використовувати будь-який, на ваш смак) нарізаємо як можна дрібніше.
  • Викладаємо варений рис, м’ясо і зелений лук в одну миску, солимо і перчимо за смаком. Добре перемішуємо чистими руками.
  • Тісто викладаємо на стіл і, додаючи потроху борошно, ще раз добре вимішуємо.
  • Формуємо з тіста ковбаску, яку ділимо на частини по 50-60 грамів (приблизно).
  • З кожної частини формуємо руками корж з тонкими краями і товстої серединкою.
  • Викладаємо на кожну корж столову ложку начинки і, підбираючи краю, зберемо мішечок (з відкритим верхом). Більш детально, як красиво це зробити, можна подивитися на відео під рецептом.
  • Викладаємо отримані заготовки для міні-пирогів на застелений пергаментом деко.
  • Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
  • Готові пиріжки по-татарськи змащуємо вершковим маслом, поки вони ще гарячі.
  • Подаємо міні-пироги з м’ясною начинкою на стіл, а в піали наливаємо томатний сік, бульйон або чай — як вам більше подобається. З даної кількості інгредієнтів виходить 21 пиріжок: достатня кількість, щоб ситно нагодувати навіть велику (як у мене) сім’ю.

    Самые вкусные мини-пироги («вак балиш») по-татарски
    Приємного апетиту.