Найсмачніші міні-пироги (так перекладається «вак балиш») по-татарськи мені сподобалися з першого погляду.
Вирішила їх негайно приготувати, і жодного разу не пошкодувала: вийшло просто здорово. Симпатичні, апетитні і поживні татарські пиріжки з м’ясом і рисом схожі на розтягаї (або міні-курники, якщо замість рису додати в начинку картопля). Пиріжками з м’якого пишного тесту з соковитою м’ясною начинкою добре перекусити на полуденок: зі склянкою томатного соку, бульйону або чаю — неймовірний заряд енергії забезпечений. Міні-пироги по-татарськи можна прихопити з собою на роботу, в школу — і навіть на пікнік.
Інгредієнти:
- 600 грам пшеничного борошна для тіста + 100 грам для розкочування;
- 300 мл теплого молока;
- 1 свіже куряче яйце;
- 1 столова ложка дріжджів;
- 150 грам вершкового масла;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 столова ложка цукру.
Для начинки:
- 450 грам м’яса;
- 200 грам зеленої цибулі;
- 100 грам сухого рису;
- 100 мілілітрів води;
- 5 мл рослинного масла;
- сіль і чорний мелений перець — за смаком.
Найсмачніші міні-пироги: покроковий рецепт
Подаємо міні-пироги з м’ясною начинкою на стіл, а в піали наливаємо томатний сік, бульйон або чай — як вам більше подобається. З даної кількості інгредієнтів виходить 21 пиріжок: достатня кількість, щоб ситно нагодувати навіть велику (як у мене) сім’ю.
Приємного апетиту.