Хрусткі пиріжки з м’ясом: і соус на додачу

Швидкі хрусткі пиріжки з м’ясом: так не з сирим, а з вареним!

Беремо тісто листкове, так що пиріжки за цим рецептом виходять чимось схожими на самсу. Готується випічка швидко: я тісто купую, щоб не возитися з ним довго. Але його цілком можна зробити заздалегідь, своїми руками: є безліч простих рецептів. У м’ясо ви можете додати гриби, варені яйця або сир: хто більше любить. Моя сім’я обожнює класичний варіант: просто м’ясні! І, звичайно ж, з соусом! У соус можна додати ще й часник, зробити його більш пікантним. Все на ваш розсуд!

Необхідні інгредієнти

  • листкове дріжджове тісто – 1 кілограм
  • свинина – 300 грам,
  • яловичина – 300 грам,
  • сіль, перець, лавровий лист,
  • ріпчаста цибуля – 2-3 головки (чим більше, тим соковитіше),
  • кріп – 100 грам,
  • базилік – 100 грам,
  • куряче яйце – 1 штука,
  • сметана – 100 грам.

Як приготувати смачненькі пиріжки з м’ясом і соусом

  • Каструлю з водою ставимо на вогонь, додаємо в неї сіль, лавровий лист, чорний перець горошком.
  • Коли вода закипить, опускаємо м’ясо і варимо до готовності.
  • Варене м’ясо виймаємо з бульйону, даємо охолонути й нарізаємо середніми кубиками.
  • Поки м’ясо вариться, очищений ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками й обсмажуємо в олії до рум’яності.
  • У миску з нарізаним м’ясом додаємо цибулю, кріп, перець і обов’язково пробуємо на сіль. Перемішуємо начинку.
  • Тісто розгортаємо в великий пласт. Як зробити листкове тісто в домашніх умовах (швидко і просто), дивіться за посиланням.
  • З тіста вирізаємо круглі коржі формою (можна просто блюдцем).
  • Краї коржиків приминаем, щоб вони були тонше: так тісто пропікається рівномірно.
  • Половину краю промазуємо коржі збитим яйцем: для кращого склеювання.
  • Викладаємо начинку на одну сторону, другий стороною накриваємо і защипуємо краю.
  • Пиріжки викладаємо на деко, застелене пергаментом, і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку: на 15 хвилин. За п’ять хвилин до готовності промазуємо пиріжки збитим яйцем.
  • Готуємо соус. У сметану додаємо багато нарізаного кропу і дуже дрібно нарізаного базиліка, перемішуємо – і соус готовий!
  • З усього тіста і начинки виходить приблизно 25 пиріжків. Нагодувати всю сім’ю ви точно зможете! Хрусткі пиріжки з м’ясом, ароматні, з соковитою начинкою, розлетяться зі столу зі швидкістю вітру! До речі, сметанний соус із зеленню відмінно підійде і до інших страв: зберігайте рецепт. Ще більше цікавої випічки ви знайдете на нашому сайті: залишайтеся з нами.

    Хрустящие пирожки с мясом: и соус в придачу

    Приємного всім апетиту.