Пісні пиріжки з начинкою з гарбуза

Щоб порадувати близьких в пост потрібно всього лише приготувати ось такі смачні пісні пиріжки. Вони точно залишаться від них у захваті! В якості начинки ми пропонуємо використовувати гарбуз. Але ви можете замінити її капустою або картоплею. Пиріжки виходять ніжними, соковитими і ароматними. Їх можна подавати замість хліба до супу чи борщу, а також просто до чаю. Готуються пиріжки дуже просто і легко.

Необхідні продукти

Для тіста

  • тепла вода — 250 мл
  • дріжджі — 20 гр
  • цукор — 2 ст. л
  • пшеничне борошно — 800 гр
  • рослинна олія — 3 ст. л

Для начинки

  • гарбуз — 1 кг
  • сіль, перець
  • цибуля — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • куркума, мускатний горіх

Починаємо приготування

  • Спочатку зробимо тісто. У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо цукор і дріжджі. Все перемішуємо. В центрі робимо поглиблення і вливаємо теплу воду з рослинним маслом. Все перемішуємо і замішуємо м’яке тісто. Залишаємо його в теплому місці на 1 годину.
  • Цибулю чистимо від лушпиння, нарізаємо шматочками і кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин на середньому вогні.
  • Моркву очищаємо і натираємо на тертці. Додаємо її до цибулі, все перемішуємо і обсмажуємо ще 1 хвилину.
  • Гарбуз чистимо від насіння і шкірки, а потім натираємо на тертці. Додаємо її до обсмаженою овочам, солимо і перчимо за смаком, а також додаємо куркуму з мускатним горіхом. Все перемішуємо і тушкуємо овочі до готовності. Отриману начинку залишаємо до повного охолодження.
  • Готове тісто злегка обминаємо і відокремлюємо від нього нього нього невеликі шматочки. Кожен шматочок розгортаємо в коржик, в центр кладемо начинку і формуємо пиріжок.
  • Отримані заготовки перекладаємо на деко, застелений пергаментним папером. А потім ставимо його в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин (до рум’яного стану пиріжків).
  • Гарячі пиріжки злегка остуджуємо, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також пісні оладки. Рецепт їх приготування ви можете знайти на нашому сайті.

    Постные пирожки с начинкой из тыквыПриємного апетиту!