Прості пиріжки з м’ясом: випічка на швидку руку

Незвичайний заголовок — прості пиріжки з м’ясом.

Та й пиріжки незвичайні — готуються з бездріжджового тіста на дріжджах-то тісто попривычнее буде), на кефірі, що випікається в духовці. А адже колись, в стародавні часи, пироги і пиріжки випікали саме з такого тіста, в печі (корисніше і смачніше, ніж смажити на олії). Рецепт цих диво-пиріжки з м’ясною начинкою я знайшла на каналі youtube.

Інгредієнти

Для тіста

  • ½ Кілограма борошна;
  • яйце;
  • 10 грам розпушувача (можна взяти 5 г соди);
  • ⅓ Чайної ложки солі;
  • 1 склянку кефіру;
  • 50 грам вершкового масла.

Для начинки

  • 250 грам вареного м’яса;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • ½ Чайної ложки солі;
  • ½ Чайної ложки чорного меленого перцю;
  • 50 грам рослинної олії (для обжарювання).

Прості пиріжки з м’ясом: покроковий рецепт

  • Очищений ріпчасту цибулю нарізати невеликими кубиками (способи подрібнення цибулі ви можете подивитися на відео каналу ютуб).
  • У сковорідку налити олію, розігріти і покласти підготовлений цибулю. Обсмажити до золотистого кольору, прибрати в сторону для остигання.
  • Варене або запечене м’ясо перекрутити через м’ясорубку, використовуючи дрібну решітку.
  • Обсмажений до готовності цибуля (разом з маслом, на якому смажили) покласти в м’ясний фарш. Посолити і поперчити за смаком (або покласти солі і перцю по половині чайної ложки, як в рецепті). Ретельно перемішати (якщо начинка вийшла сухуватою, можна додати кілька ложок бульйону або кип’яченої води).
  • Починаємо готувати просте прісне тісто.
  • У посуді змішати кефір (можна замінити нежирної сметаною) і яйце за допомогою віночка.
  • У миску міксера просіяти борошно, розпушувач (або соду), додати сіль.
  • Весь час перемішуючи, влити суміш кефіру з яйцем. Збивати одну хвилину, додати розтоплене вершкове масло і швидко замісити тісто для пиріжків.
  • Тісто на столі вимісити до готовності і надати форму кулі.
  • З готового тіста зробити пласт круглої форми товщиною приблизно 3 міліметри (з цієї кількості тіста вийде приблизно 15 пиріжків).
  • Круглої виїмкою діаметром 15 сантиметрів (я для цих цілей використовую піалу для чаю, порційну бульонницу або невеликий салатник) вирізати кружки.
  • У серединку кожної заготовки покласти столову ложку фаршу, скласти пиріжки навпіл і добре защипати (можна «мотузочкою»).
  • Покласти пиріжки на деко, застелене папером для випічки. Змастити жовтком (з допомогою пензлика), трохи розведеним з водою.
  • Випікати в духовці (розігрітій до 200 градусів) протягом 15-20 хвилин
  • Варіанти пиріжків з тесту на кефірі: з груздями — до бульйону; з цибулею і яйцем — до клюквенному киселю; з повидлом — до чаю. І улюблені пиріжки Чехова — з капустою: «Я згоден терпіти всякі муки, жити в пустелі без матері, годувати ведмедів з власних рук, але тільки спочатку з’їсти б хоч один пиріжок з капустою!».

    Готові пиріжки з м’ясом виймаємо з духовки, викладаємо на блюдо, чекаємо, поки трохи охолонуть. Подаємо до столу гарячими з бульйоном або солодким чаєм. Пиріжкове тісто на соді є універсальним. З нього можна готувати, як я вже говорила, пиріжки з солодкою і несолодкої начинкою.

    Простые пирожки с мясом: выпечка на скорую руку

    Приємного апетиту.