Незвичайний заголовок — прості пиріжки з м’ясом.
Та й пиріжки незвичайні — готуються з бездріжджового тіста на дріжджах-то тісто попривычнее буде), на кефірі, що випікається в духовці. А адже колись, в стародавні часи, пироги і пиріжки випікали саме з такого тіста, в печі (корисніше і смачніше, ніж смажити на олії). Рецепт цих диво-пиріжки з м’ясною начинкою я знайшла на каналі youtube.
Інгредієнти
Для тіста
- ½ Кілограма борошна;
- яйце;
- 10 грам розпушувача (можна взяти 5 г соди);
- ⅓ Чайної ложки солі;
- 1 склянку кефіру;
- 50 грам вершкового масла.
Для начинки
- 250 грам вареного м’яса;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- ½ Чайної ложки солі;
- ½ Чайної ложки чорного меленого перцю;
- 50 грам рослинної олії (для обжарювання).
Прості пиріжки з м’ясом: покроковий рецепт
Варіанти пиріжків з тесту на кефірі: з груздями — до бульйону; з цибулею і яйцем — до клюквенному киселю; з повидлом — до чаю. І улюблені пиріжки Чехова — з капустою: «Я згоден терпіти всякі муки, жити в пустелі без матері, годувати ведмедів з власних рук, але тільки спочатку з’їсти б хоч один пиріжок з капустою!».
Готові пиріжки з м’ясом виймаємо з духовки, викладаємо на блюдо, чекаємо, поки трохи охолонуть. Подаємо до столу гарячими з бульйоном або солодким чаєм. Пиріжкове тісто на соді є універсальним. З нього можна готувати, як я вже говорила, пиріжки з солодкою і несолодкої начинкою.
Приємного апетиту.