Пісні чебуреки з грибами: неймовірно смачні

Якщо ви вважаєте, що чебуреки шкідливий жирне блюдо, поспішаю вас розчарувати: пісні чебуреки з грибами — надзвичайно смачні, ароматні й корисні.

Їх можна їсти в піст, а також це відмінний варіант для вегетаріанців і всіх, хто веде здоровий спосіб життя. Хрустка скоринка, неймовірно соковита і ніжна начинка пісних чебуреків — така смакота ніхто не зможе залишити без уваги.

Інгредієнти

  • 450 грам борошна;
  • 250 мілілітрів води;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 400 грам печериць (або будь-яких інших грибів);
  • 0,5 цибулини;
  • олія для смаження.

Пісні чебуреки з грибами: покроковий рецепт

  • 250 мілілітрах води розчиняємо 0,5 чайної ложки солі (я на таку кількість води беру столову ложку солі: мені здається, якщо покласти сіль за рецептом, тісто буде зовсім прісним).
  • У глибоку посудину (у мене спеціальна глибока чашка) висипаємо борошно, вливаємо в поглиблення воду (не всю відразу, а поступово) і замішуємо тісто. Тісто не повинно прилипати до рук, ні до поверхні столу (як пельменний).
  • Рада. Можна скористатися для цієї мети тісто машиною, так як тісто для чебуреків виходить досить щільне і вимішувати його руками нелегко.
  • Прибираємо готове тісто в поліетиленовий пакетик і залишаємо, щоб воно трохи полежало.
  • Тим часом нарізаємо дуже дрібно половину головки ріпчастої цибулі (якщо хочете, щоб начинка була соковитіше і просто любите цибулю в стравах — наріжте одну-дві цибулини).
  • Обсмажуємо цибулю в невеликій кількості рослинного масла. Перекладаємо золотистий цибулька з сковороди в глибоку миску.
  • Промиті і очищені свіжі печериці (можна використовувати будь-які інші гриби), нарізаємо тонкою соломкою, обсмажуємо на сухій сковороді, поки не випарується сік, потім додаємо олію. Смажимо до готовності.
  • Готові гриби перекладаємо в миску з цибулею.
  • Солимо і перчимо за смаком начинка для пісних домашніх чебуреків готова.
  • Еластичне тісто розкачуємо, ділимо на порції і ліпимо коржі. Потім кожну тонко розкочуємо.
  • Викладаємо на кожну заготовку столову ложку начинки, формуємо чебурек. По краю проходимся виделкою (для краси і кращого з’єднання тесту). Робимо кілька проколів виделкою в чебуреке.
  • Обсмажуємо чебуреки з грибами в глибокій сковороді, з великою кількістю добре розігрітого рослинного масла: з двох сторін до золотистої скоринки.
  • Викладаємо готові чебуреки на паперовий рушник, який вбере зайву олію.
  • Пісні чебуреки можна робити не тільки з грибами (адже по суті — це пиріжки з начинкою), для начинки підійде також капуста квашена або тушкована з цибулею, морква з цибулею, картопляне пюре з цибулею (або будь-яка інша начинка на ваш смак). Наш сайт бажає вам приємного апетиту і чекає в гості за новими рецептами смачних пиріжків та чебуреків.

    Постные чебуреки с грибами: невероятно вкусные