Незвичайне і дуже швидке тісто: дріжджі використовувати не будемо, досить розпушувача!
Домашні пиріжки з картоплею, за рецептом татарської кухні, виходять неймовірно смачними, поживними і соковитими! Простий і швидкий рецепт, а в результаті – симпатичні човники! Мої домочадці всі були в повному захваті! Подача такої випічки теж досить оригінальна: верхівка (кришка) зрізається, а начинку можна їсти ложкою. Пиріжки і стануть відмінним повноцінним самостійним блюдом, і прекрасним доповненням до бульйону або супу (шурпі).
Необхідні інгредієнти
- Пшеничне борошно – 300 грам,
- сіль – ½ чайної ложки,
- масло вершкове (розтоплене) – 75 грам,
- вода – 110 -125 мл,
- розпушувач – 6 грам.
Для начинки
- картопля – 350 грам,
- гарбуз – 100-120 грам,
- цибуля ріпчаста – 250 грам,
- кріп – пучок,
- сіль і чорний перець – за смаком,
- кайенский перець – ¼ чайної ложки,
- часник сушений – 1 чайна ложка,
- вершкове масло – 60-80 грам.
Як приготувати домашні пиріжки з картоплею і гарбузом в духовці
Перед подачею зрізаємо верх пиріжка – кришечку. На начинку кладемо ще шматочок вершкового масла. Подаємо домашні пиріжки з картоплею і гарбузом як самостійне блюдо або до бульйону (замість хліба)! Красиво, ситно, смачно – що ще треба для повноцінного обіду чи вечері? Рецепти шурпи і домашнього супу дивіться на нашому сайті: пиріжки з ними ідеально поєднуються.
Приємного всім апетиту.