Домашні пиріжки з картоплею і гарбузом: готуємо в духовці

Незвичайне і дуже швидке тісто: дріжджі використовувати не будемо, досить розпушувача!

Домашні пиріжки з картоплею, за рецептом татарської кухні, виходять неймовірно смачними, поживними і соковитими! Простий і швидкий рецепт, а в результаті – симпатичні човники! Мої домочадці всі були в повному захваті! Подача такої випічки теж досить оригінальна: верхівка (кришка) зрізається, а начинку можна їсти ложкою. Пиріжки і стануть відмінним повноцінним самостійним блюдом, і прекрасним доповненням до бульйону або супу (шурпі).

Необхідні інгредієнти

  • Пшеничне борошно – 300 грам,
  • сіль – ½ чайної ложки,
  • масло вершкове (розтоплене) – 75 грам,
  • вода – 110 -125 мл,
  • розпушувач – 6 грам.

Для начинки

  • картопля – 350 грам,
  • гарбуз – 100-120 грам,
  • цибуля ріпчаста – 250 грам,
  • кріп – пучок,
  • сіль і чорний перець – за смаком,
  • кайенский перець – ¼ чайної ложки,
  • часник сушений – 1 чайна ложка,
  • вершкове масло – 60-80 грам.

Як приготувати домашні пиріжки з картоплею і гарбузом в духовці

  • Готуємо тісто. У миску просіваємо пшеничне борошно, змішану з розпушувачем, додаємо сіль, перемішуємо.
  • Рада. Як зробити розпушувач з підручних засобів, в домашніх умовах, дивіться за посиланням.
  • Додаємо до сухої суміші розтоплене вершкове масло і перетираємо з борошном.
  • Поступово вливаємо теплу кип’ячену воду і замішуємо м’яке, не прилипающее до рук тісто.
  • Тісто викладаємо у пакет і залишаємо при кімнатній температурі відпочити, поки готуємо начинку.
  • Отже, займемося начинкою. Нарізаємо дрібними кубиками і з’єднуємо всі в одній мисці: картопля, гарбуз і цибулю.
  • Також дрібно нарізаємо кріп і відправляємо до овочів.
  • Додаємо сіль, перець, часник, гострий перець кайенский і перемішуємо всю масу.
  • Начинку перекладаємо на сито, щоб пішов зайвий сік.
  • Формуємо пиріжки. Тісто розгортаємо в валик і ділимо його на шість частин.
  • Кожну частину підкочуємо в кулю. Накриваємо плівкою.
  • По одному розкачуємо кульки в тонкі овальні коржики.
  • На корж викладаємо багато начинки, зверху начинку кладемо шматочок вершкового масла.
  • З’єднуємо краї тіста і защипуємо їх кіскою, як вареники.
  • Пиріжки укладаємо на деко швом верх.
  • Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  • Готові пиріжки накриваємо рушником буквально на 10-15 хвилин.
  • Перед подачею зрізаємо верх пиріжка – кришечку. На начинку кладемо ще шматочок вершкового масла. Подаємо домашні пиріжки з картоплею і гарбузом як самостійне блюдо або до бульйону (замість хліба)! Красиво, ситно, смачно – що ще треба для повноцінного обіду чи вечері? Рецепти шурпи і домашнього супу дивіться на нашому сайті: пиріжки з ними ідеально поєднуються.

    Домашние пирожки с картошкой и тыквой: готовим в духовке

    Приємного всім апетиту.