Чудові човники з баклажанів з куркою і овочами

Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати чудові човники з баклажанів з куркою і овочами.

Приголомшливо смачне і красиве блюдо дуже просто готується і неодмінно порадує вас своїм божественним смаком. Начинка очманіло поєднується з баклажанами. Спокусливо апетитні човники з баклажанів і куркою буквально тануть у роті, залишаючи у вас відчуття ситості і задоволення. Спробуйте приготувати домашні човники з баклажанів з овочами — це дуже смачно.

Склад продуктів

  • свіжий помідор — 2 штуки;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • свіжа зелень петрушки;
  • твердий сир;
  • баклажани — 2 штуки (загальна вага приблизно 800 грам);
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • мелені сухарі (це сушений білий хліб подрібнений в крихту) — 1-2 столових ложки;
  • куряче м’ясо (стегенця) — 400 грам;
  • болгарський перець — 1 штука;
  • ріпчаста цибуля — 1 штука.

Чудові човники з баклажанів з куркою і овочами: покроковий процес приготування

  • Для приготування чудових човників з баклажанів з куркою і овочами нам знадобиться два баклажана (загальна вага баклажанів, які я використовувала, 800 грам).
  • У баклажанів відрізуємо плодоніжки і кладемо їх в глибоку каструлю.
  • Потім в каструлю до баклажанів додаємо сіль (я додаю одну чайну ложку) і заливаємо їх гарячою водою.
  • Каструлю з вмістом відправляємо на плиту і варимо баклажани до м’якості (у мене на це йде приблизно 10 хвилин).
  • Через це час дістаємо гарячі баклажани з води і залишаємо остигати.
  • Поки баклажани остигають, ми займемося приготуванням начинки для чудових човників.
  • Для приготування начинки для чудових баклажанів нам знадобиться 400 грам курячого м’яса (я використовувала стегенця).
  • З курячих стегенець видаляємо кісточку, а м’ясо нарізаємо маленькими шматочками.
  • Одну ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, добре миємо й нарізаємо її маленькими кубиками.
  • Болгарський перець і свіжі помідори нарізаємо невеликими шматочками.
  • На сковороду наливаємо трохи олії і відправляємо на плиту.
  • На розігріту сковороду кладемо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і обсмажуємо його до прозорості.
  • Потім в сковороду до цибулі додаємо нарізані помідори, добре перемішуємо, і обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.
  • Тоді в сковороду перекладаємо дрібно нарізаний перець, знову все добре перемішуємо, тушкуємо ще 5 хвилин і знімаємо сковороду з вогню. Овочева частина начинки для чудових човників з баклажанів готова.
  • На окрему сковороду наливаємо трохи олії і відправляємо на плиту.
  • На розігріте масло викладаємо попередньо дрібно нарізану курку, при постійному помішуванні (щоб курячі шматочки рівномірно обсмажувалися) обсмажуємо курку 5-7 хвилин до зміни кольору (до напівготовності).
  • Знімаємо м’ясо з вогню і залишаємо остигати.
  • Тепер приготуємо човники. Для цього остиглі баклажани розрізаємо вздовж навпіл (в результаті у нас вийде чотири половинки).
  • З середини баклажанів вирізаємо м’якоть (я це роблю за допомогою ножа) і залишаємо стінки човників товщиною приблизно в один сантиметр. З рештою половинками баклажанів проробляємо те ж саме.
  • Порада: під час вирізання м’якоті з баклажанів, дуже важливо не проколоти баклажани наскрізь.
  • Залишилася м’якоть з баклажанів віджимаємо (я це роблю руками) і дуже дрібно нарізаємо її за допомогою ножа.
  • Часник нарізаємо дуже дрібно ножем.
  • Свіжу зелень петрушки моєму і дрібно подрібнюємо.
  • У глибокий посуд кладемо дрібно нарізану м’якоть баклажанів, додаємо овочі (цибуля, помідор і перець), курку, порізану петрушку, часник, солимо і перчимо за смаком.
  • Потім у фарш додаємо мелені сухарі (крихта з білого хліба вбере зайву рідину з начинки, і начинка для човників вийде менш вологою, більш густий), і все добре перемішуємо.
  • Човники з баклажанів перекладаємо у форму для запікання.
  • Отриману начинку викладаємо в човники з баклажанів (оскільки начинки виходить багато, тому в човники її потрібно вкладати дуже щільно).
  • Зверху чудові човники з баклажанів посипаємо тертим твердим сиром.
  • Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
  • Впевнена, вашої сім’ї чудові човники з баклажанів з куркою і овочами неодмінно оцінять. Рецепт чудово смачних і ароматних човників з баклажанів нескладний: так що дерзайте — і така смакота прикрасить ваш стіл!

    Великолепные лодочки из баклажанов с курицей и овощами

    Бажаємо вам приємного апетиту.