Чудові баклажани в сметані: як грибочки

Якщо ви спробуєте цю смачну закуску з закритими очима, то скажете, що це справжні гриби.

Сьогодні я хочу розкрити вам секрет приготування чудових баклажанів в сметані: як грибочки. Дуже смачні і незвичайні грибочки з баклажанів часто готую вдома: адже це дуже просто, приголомшливо смачно і доступно. Запрошую приготувати закуску грибочки з баклажанів в сметані разом зі мною.

Склад продуктів

  • баклажани середнього розміру — три штуки;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • грибна приправа (за бажанням) — одна чайна ложка;
  • сметана будь-якої жирності — дві столові ложки;
  • сіль і перець мелений – за своїм смаком.

Чудові баклажани в сметані: покроковий процес приготування

  • Три баклажана добре миємо, відрізаємо плодоніжку у кожного з них. Також відрізаємо і протилежний кінчик. Нарізаємо баклажани великими кубиками. Шкірку з баклажанів очищати не потрібно.
  • Нарізані баклажани складаємо в глибоку миску.
  • Посипаємо баклажани сіллю (приблизно одна чайна ложка) і добре перемішуємо руками.
  • Даємо постояти 5-10 хвилин, щоб вийшла гіркота.
  • По містку сковороду (бажано з високими бортами) наливаємо олію. У цьому рецепті я використовую рафінована соняшникова олія. Розігріваємо сковороду.
  • У гарячу сковороду викладаємо баклажани і смажимо на малому вогні 10 хвилин.
  • Дві головки ріпчастої цибулі середнього розміру очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками (не дуже дрібно).
  • Відправляємо підготовлені ріпчасту цибулю в сковороду. Перемішуємо все лопаткою.
  • Смажимо овочі на малому вогні ще 10 хвилин, до прозорості лука.
  • Тепер саме час додати дві повні столові ложки сметани. Ви можете використовувати сметану будь-якої жирності, на свій смак. У цьому рецепті я використовую домашню сметану високої жирності.
  • Тушкуємо баклажани в сметані (як грибочки) 15 хвилин.
  • Додаємо в сковороду чайну ложку грибної приправи. За бажанням, таку приправу можна взагалі не додавати. Але мені вже дуже подобається яскраво виражений грибний смак страви.
  • Також додаємо дрібку чорного меленого перцю. Хто любить погостріше, той може додати більше перцю по своєму смаку.
  • Ще, за бажанням, до смачним баклажанів в сметані можна додати подрібнений часник і рубану зелень кропу.
  • Тушкуємо 2-3 хвилини — і грибочки з баклажанів готові.
  • Чудові баклажани в сметані, як грибочки, краще всього поєднуються з відварною картоплею (особливо молодим). Обов’язково приготуйте таку смачну закуску з цього простого рецепту у себе вдома. Команда сайту бажає вам приємного апетиту. Також на нашому сайті є й інші рецепти приготування баклажанів в домашніх умовах.

    Великолепные баклажаны в сметане: как грибочки

    Приємного апетиту.